Tulivuori, Isla de Ometepe, Nicaragua

Saavuin Isla de Ometepelle, Nigaragua 17.4.2013

Isla de Ometepe, NIcaragua

Saavuin Moyogalpan satamaan Isla de Ometepelle keskiviikkona auringonlaskun aikaan. Ometepe-saari sijaitsee Nicaragua-järvellä 15 km mantereelta. Ometepe on maailman suurin makean veden järvessä sijaitseva vulkaaninen saari, sen pituus on 31 km ja leveys 10 km. Saarella on kaksi tulivuorta, joista toinen on aktiivinen.

Isla de Ometepe, NIcaragua

Lauttamatkalla Rivasin San Jorgesta Moyogalpaan. Tulivuoret Concepcion ja Maderas.

Isla de Ometepe, NIcaragua

1610 m korkea tulivuori Concepcion on aktiivinen, edellisen kerran se syöksi tuhkaa vuonna 2005 ja vuonna 1957 oli viimeisin laavapurkauksen aiheuttama evakuonti.

Isla de Ometepe, NIcaragua

Matkustajia lauttamatkalla San Jorgesta Moyogalpaan. Lauttamatkalla sattui pikku välikohtaus, joku matkustajista sai ilmeisesti epilepsiakohtauksen. Lautan meno oli hidasta ja vakaata, 15 km matkaan kului yli tunti.

Isla de Ometepe, NIcaragua

Tulivuori Concepcion ja lentokenttä. Päästelimme taksilla kyseisen kentän poikki eli kentän keskeltä menee tie.

Isla de Ometepe, NIcaragua

Tulivuori Concepcion Moyogalpan läheltä kuvattuna.Isla de Ometepe, NIcaragua

Saapuminen Moyogalpan satamaan Isla de Ometepelle.

Isla de Ometepe, NIcaragua

Lauttamatka maksoi 45 cordobaa eli 1,40 euroa. Sukkulabussi Granadasta Erics Travelilta Rivasin San Jorgen satamaan maksoi 9 e. Turvauduin sellaiseen, koska seuraava tavallinen bussi olisi lähtenyt vasta 2,5 h kuluttua ja vaarantanut ehtimisen viimeiseen lauttaan. Pikkubussi olikin yllättäen mukava, jopa ilmastoitu ja jalkatilaakin riittävästi. Toki sen lähtö viivästyi 40 minuuttia niin kuin täällä on tapana :).

Suunnitelmani oli, että yövyn Moyogalpassa ja aamulla otan bussin Santo Domingoon, koska päivän bussit ovat jo menneet. Satamassa kuitenkin sumplittiin saksalais-ranskalais-japanilaista yhteistaksia Santa Cruziin, joten lyöttäydyin mukaan ja jäin pois vähän aikaisemmin Santo Domingon rannalla. Taksi maksoi 20 USD jaettuna kuudella.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *