Santa Cruz La Laguna, Atitlanjärvi, Guatemala

Tein Guatemalan Atitlanjärvellä päiväretken Panajachelista Santa Cruz La Lagunaan.

Julkisten veneiden lähtölaituri Panajachelissa. Google-kartta käyttää tästä nimitystä lauttaterminaali. Tästä lähtevät veneet muihin Atitlanjärven kyliin paitsi Santiago Atitlaniin.

Matka etenee joutuisasti näillä 150-hevosvoimaisilla moottoreilla varustetuilla veneillä. Venematkan hinta julkisella veneellä Atitlanjärvellä ulkomaalaisille on 20 quetsalia eli 2,30 euroa riippumatta matkan pituudesta.

Santa Cruz La Laguna sijaitsee Panajachelista noin 5 km päässä vesitietä pitkin, autolla matkaa kertyisi 19 km. Santa Cruzin kylässä on noin 4000 asukasta. Hotellit sijaitsevat rantaviivan tuntumassa, varsinainen Maya-kylä sijaitsee korkealla vuoren rinteellä.

Santa Cruz La Lagunan hotelleja.

Asun nyt ensin kaksi yötä Atitlanjärven suurimmmassa kylässä, 11 000 asukkaan Panajachelissa, ja muutan sen jälkeen 9000 asukkaan San Pedro La Lagunaan järven toiselle puolelle. Panajachelissa ja San Pedrossa on hotelleissa paras hintalaatusuhde valintakriteereilläni (hinta alle 20 e/yö, oma kylpyhuone, langaton netti, terassi tai parveke).Larry’s Home -hotelli.

Santa Cruz La Lagunan satama. Satamasta on erittäin jyrkkä nousu kylään, mutta en ottanut tuktuk-taksia, vaan kävelin ylös kuntoilumielessä.

Näkymä Santa Cruzin laiturin luota Atitlanjärvelle.

Kävin tarpomassa tästä vielä paljon ylempänä, mutta eihän sieltä löytynyt näköalapaikkoja. Centro de Capacitationin (koulutuskeskus) yläkerrassa on ravintola Café Sabor Cruceño, josta avautuu hieno näköala Atitlanjärvelle ja tulivuorelle.

Koulutuskeskuksessa opetetaan muun muassa ompelemista, neulomista ja ruoanlaittoa. Myymälässä oli oppilaiden tekemiä käsitöitä.

Ostin mansikkapirtelön, joka maksoi 15 quetsalia (1,80 e).Atitlanjärvi-näkymiä Santa Cruz La Lagunan Café Sabor Cruceñosta.

Kävin myös kävelemässä rantaa pitkin ja sen jälkeen syömässä ihan hyvän hampurilaisaterian (5 e) sataman vieressä olevassa Holy Tortillas -ravintolassa. Yritin ensin viereistä La Iguana Perdida -hotellin ravintolaa, mutta siellä oli liian ruuhkaista.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Moikka,
    Kovat tuntuvat olevan hinnat ”hampurilaisateria 5€”. Mahtaa olla paikallisen päiväpalkka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *