playa del carmen, meksiko

Siirryin Playa del Carmeniin, 15.3.2013

Playa del Carmen, Meksiko

Tulin tänään Playa del Carmeniin, joka sijaitsee Cancunista 70 km etelään. Kuljin ADO:n isolla ilmastoidulla bussilla, joita menee vartin välein (3,25 e). Bussi ajoi Playan keskusta-asemalle eli aivan rannan tuntumaan. Väliä kulkee myös ainakin kahdenlaisia pikkubusseja, joten yhteyksissä ei ole valittamista. Cancun on 500 000 asukkaan ja Playa del Carmen 100 000 asukkaan kaupunki.

Playa del Carmen, Meksiko

Ennen majoituksen etsintää kävin vilkaisemassa rantaa. Otsikkokuvan upea veistos oli ilmestynyt rannalle viime vuoden lopulla. Yllä olevassa kuvassa kerrotaan, että Playa del Carmenin ranta on Meksikon ensimmäinen liikuntavammaisille varustettu uimaranta.

Playa del Carmen, Meksiko

Kävin Cozumelin-lauttojen laiturin luona katsomassa mitä liput maksavat, vaikka en Cozumelille ole suunnitellutkaan meneväni. Hinta oli 156 pesoa eli 9,60 euroa per suunta. Cozumel on Meksikon suurin saari ja sukeltajien suosiossa Jacques Cousteaun vuoden 1961 dokumentista lähtien.

Playa del Carmen, Meksiko

Avenida 5 on rantaa lähinnä oleva katu ja Playa del Carmenin pääkatu. Kävelykadun varrella on valtavasti ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Ravintolat tarjosivat 4 olutta 6 eurolla – juoppojako täällä on kaikki…

Kävelin Avenida 5:a Av. Benito Juaresilta Av. Constitutiyentesille asti ja suunnistin sitten kauas rannasta aina valtatien eli 50 Avenidan toiselle puolelle halvan majoituksen perässä.

Playa del Carmen, Meksiko

En ollut varannut majoitusta etukäteen, mikä osoittautuikin hinnan puolesta järkeväksi. Paikan päällä sain huoneen Posada la Paduanasta 12,50 eurolla kun hostels.comin kautta varattaessa hinnaksi tulee 16 euroa (posada = majatalo).Playa del Carmen, Meksiko

Huoneessa on oma kylpyhuone ja televisio, josta näkyy yksi kanava hyvin. Wlan toimii huonosti, joten olen enimmäkseen käyttänyt Telcelin mobiilinettiä. Matkaa rannalle on melkoisesti eli noin kaksi kilometriä, mutta siinähän saan sopivasti liikuntaa. En siis vaihtane lähelle rantaa Posada Lilyyn Av. Benito Juarezille (18,50 e).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *