Sotshi 2011

Sotshi Venäjä 12-14.8.2011

Sotsi

Gelendzikistä on matkaa Sotshiin 245 km, mutta bussimatka kesti peräti kymmenen tuntia, kaksi tuntia pitempään kuin aikataulun mukaan.

Tämä väli on pitkälle vuoristoteitä ja paljon taajamia, mutta nyt kiusana olivat myös ruuhkat. Enpä tiennyt etukäteen, että sesonkiaikana tiet ovat näin ruuhkaisia.

Lenin

Sotshin sää oli melkoinen fiasko, täällä satoi sekä eilen että tänään, eilen ajoittain voimakkaastikin.

Sotshin (kaupungin) rannat ovat mielestäni ankeita, kapeita ja umpeenrakennettuja, eivät vaikuttaneet houkuttelevilta edes sen jälkeen kun aurinko tänään hieman iltasella pilkahti. Allot olivat myös liian suuret.

Kävin eilen illalla sirkuksessa ja pidin näkemästäni, mm. leijonien ja tiikerien hypyistä, karhun ratsastuksesta hevosella ja apinan akrobatiasta. Lipusta maksoin 400 ruplaa eli 12 e.

Yökerhoon ajattelin kurkistaa kerrankin, mutta eihän minua päästetty sisälle shortseissa ja crocseissa. Olisikohan lenkkareissa ja reisitaskuhousuissa?Sotshi

Tänään osallistuin kokopäiväretkelle Krasnaja Poljanaan (suom. Punainen aho) ja muille Sotshin talviolympialaisten 2014 tapahtumapaikoille, joita nyt rakennetaan, ja jotka ovat vielä kovin kesken.

Retkellä pysähdyttiin myös kanjonille ja hunajafarmille.

Retkilippu maksoi 550 ruplaa (16,50 e) ja hissilippu 550 ruplaa (16,50 e).

Ukrainan-Venäjän reissu (4-24.8) on nyt puolivälissä.

Asunto

Sotshi

Vuokrasin huoneenpuolikkaan Sotshin rautatieaseman edustan asuntotoimiston kautta. Maksoin saapuessani kolmelta yöltä emännälle 1500 ruplaa eli 45 e (15 e/yö).Toisen yön nukuin yksin huoneessa ja emäntä – ahne huijari mielestäni – vaati lisähintaa 500 ruplaa sen takia.

Kieltäydyin maksamasta mitään lisää, ei se ole minun vikani jos hänellä ei satu olemaan vuokralaista jakamaan huonetta.

Minä olin maksanut sen mitä olin sovittu. Ei hostellissakaan hinta muutu, vaikka huoneessa ei olisi ketään muita.

Hintataso

Ukrainaan verrattuna on selvästi kallimpaa, ruoka maksaa ehkä 30-50 % enemmän. Liikkumisessa ei ole vastaavaa eroa, vaan myös Venäjällä julkinen liikenne on halpaa.

Sotsi

Matkakuvat Venäjä

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *