Tampere 240 -valoteoksia

Kävin katsomassa Tampereen 240-vuotisjuhlien kunniaksi pystytettyjä valoteoksia Tammerkosken varrella. Valoteokset ovat esillä 240 tunnin ajan.

27.9-6.10.2019 klo 19, 20 ja 21 Tammerkoskessa Koskipuiston kohdalla esitetään Dancing Fountains -valoteos (Tanssivat suihkulähteet). Itse olin paikalla maanantaina klo 20. Lauantaina 5.10.2019 klo 19 Tampereen 54. valoviikkojen avajaisissa suihkulähde-esitykseen yhdistetään myös pyroshow.

Väriä vaihtavat vesisuihkut nousevat musiikin tahdissa jopa 25 metrin korkeuteen.

Koskipuistossa oli Flowers of Life -ryhmän Initium-näyttely, joka koostuu suurista, uv-valaistuista ja piheässä hohtavista ”kukista”. Taustalla näkyy Tammer-hotelli.

Frenckell, Satakunnan silta ja Finlayson.

Tampellan seiniä koristi Headline -valoteos, joka oli tehty yhteistyössä Tarton valofestivaalin kanssa.Vapriikin rannanpuoleista seinää pitkin viistävää kävelytietä pääsi kulkemaan myös klo 20 jälkeen, vaikka periatteessa se on auki vain Vapriikin aukioloaikoina.

Kalle Päätalon muistomerkillä on valolla heijastettu kirjailijan mietelause. Muistomerkin luona olevaa Tampere 240 -juhlaan kuuluvaa Pushing Daisies -dinosaurusveistosta ei kumma kyllä ollut valaistu.

Finlaysonin kutomosaliin asennettiin Pohjoismaiden ensimmäiset sähkövalot vuonna 1882.

Tampereen Keskustorilla on Ratikkakahvila Tampereen tulevan ratikan kunniaksi. Kahvilana toimiva raitiovaunu on ei ole sellainen kuin Tampereelle on tulossa, vaan vuonna 1974 valmistettu malli, jota on käytetty Helsingissä vuoteen 2018 asti.

Tampereen kaupungintalon valaistus vaihtoi väriä punaisesta siniseen ja vihreään.

Vanhan kirkon vieressä Keskustorilla on valo- ja ääniteos Toivomuspuu, jonka tekijä on Essenin valoviikkojen perustaja.Aiheesta muualla

Tampere 240 – taidetta Tammerkosken varrella | Tampereen kaupunki

Tampere 240 – valon ja taiteen juhlaa | Kohteena maailma

Tampere 240v / Finland / Dancing Fountains | Aleksanteri PROFOTO | YouTube

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *