Bloggaajan päivä Montenegrossa

Bloggaajan päivä Montenegrossa – katso kuvat!

Bloggaajan päivä Montenegrossa

Osallistun matkablogeissa kiertävään ”päivä kanssani” -haasteeseen kertomalla viime sunnuntaistani Montenegrossa.

Heräsin kymmeneltä ja söin aamiaista: kahvia, leipää, metvurstia, juustoa, kananmunaa, mysliä ja maitoa.

Virittelin tietokoneelta näkymään hiihdon maailmancupin Rukalta ja surffailin netissä samalla kun seurasin hiihtoa. Nauroin ääneen kun Norjan Heidi Weng luuli tuleensa maaliin, vaikka neljästä kierroksesta yksi oli vielä hiihtämättä. Laskutaito hänellä on samaa luokkaa kuin valtiovarainministeri Aleksander Stubbilla.

Milocerin puisto, Montenegro

Lähes koko viikon oli satanut ja lämpötilakin oli ollut vain vähän yli 10 astetta, mutta nyt aurinko paistoi täydeltä terältä ja ulkona oli 16 astetta, joten lähdin hiihtojen päätyttyä puoli yhden maissa puolen tunnin lenkille Milocerin puistoon.

Formulat, Montenegro

Kävin suihkussa ja ehdin sopivasti katsomaan formulakauden päätöskilpailun alkua klo 14. Lähtöhän formuloissa on mielenkiintoinen, muuten kisat ovat useimmiten tylsiä. Katselin muutaman kierroksen ja lähdin sitten syömään, koska jääkaapissa ei tietenkään ollut mitään ruokaa.

Reissuesan päivän asu, Montenegro

Päivän asu on nimeltään ”tavallinen vakosamettihousuinen mies”.Pukeuduin lämpimästi pitkähihaiseen ja fleecetakkiin, koska minulla oli mielessä lounas ulkona terassilla, ja lähdin 5,5 km päähän Petrovaciin. Unohdin ottaa kuvan päivän asusta, mutta korjasin tämän seuraavana päivänä, jolloin pukeuduin samalla tavalla.

Autossa huomasin unohtaneeni ottaa kännykän mukaan, mutta totesin, että pärjään Petrovacissa ilmankin, koska muistan reitin ja nettiin pääsen kannettavalla, jonka otin poikkeuksellisesti mukaan.

Petrovac, Montenegro

Petrovacin kissat paistattelivat auringossa, mutta…

Petrovac, Montenegro

…kohteeni Caffe Pizzeria Lazaret olikin varjossa.

Petrovac, Montenegro

Jäin siitä huolimatta Lazaretin terassille, josta avautui tällainen näköala.

Petrovac, Montenegro

Tilasin Romano-pizzan, jossa oli tonnikalaa, oliivia ja anjovista, pizza maksoi 6 e ja limsa 2 e. Pizza oli ihan syötävää, mutta jäähtyi harmillisen pikaisesti. Anjovista en muista aikaisemmin pizzassa syöneeni, se maistui suunnilleen silakalta. Olin käynyt kerran aikaisemmin Lazaretissa, silloin söin tosi hyvän kinkkulasagnen.Minulla on keittiökin asunnollani, mutta en ole juuri tehnyt ruokaa. Pari kertaa olen paistanut lättyjä ja tonnikalavoileipiä. Useimmiten käyn syömässä 13 km päässä Budvassa, jossa on paljon enemmän ruokapaikkavalikoimaa kuin Petrovacissa, myös pikaruokapaikkoja.

Petrovac, Montenegro

Jatkoin syödessäni formuloiden seuraamista kannettavalta, nettiin pääsin ravintolan wifillä.

Kävin Petrovacissa vielä Voli-kaupassa. Täällä kaupoissa leivän joutuu ärsyttävästi melkein aina ostamaan palvelutiskiltä, niin nytkin. Myös juusto pitää yleensä ostaa tiskiltä ja hedelmät punnituttaa myyjällä.

Ehdin vielä näkemään kotona formuloiden viimeiset kierrokset.

Petrovac, Montenegro

Kävin terassilla kuvaamassa auringonlaskun.

Alkuillasta tein blogiin postauksen Blogihaaste: 10 matkakuvaa vol. 2.

Lueskelin Twitteriä ja jaoin yllä olevan linkin sekä kävin osallistumassa arvontaan. @matkafoorumi -tililläni oli merkkipäivä eli 700 seuraajaa tuli täyteen. Jaan tilillä omasta mielestäni päivän parhaita matkailusisältöjä, erityisesti matkablogipostauksia. @reissuesa -tililläni on ”vain” 493 seuraajaa.

Twitteriä selatessani huomasin, että Freedome VPN:n Black Friday -tarjous -50 % on edelleen voimassa ja hyödynsin tarjouksen 24,90 e/vuosi 3 laitteelle. Käytän VPN:ä geoblokkauksen ohittamiseen.

Asensin VPN:n myös tabletille, ohjelma pitikin ladata yllättäen Amazonista Play Kaupan sijaa. Syötin ensin maksuttoman 3 kk kokeilun koodin ja vasta sitten tilauskoodin – tällä tavalla sain 455 päivää käyttöaikaa 365 päivän sijaan.

Puolenyön tienoilla katsoin netistä pari-kolme jaksoa jännittävähköä The Americans -sarjaa, joka kertoo venäläisistä vakoojista 80-luvun USA:ssa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Jee, kiva Esa että lähdit mukaan haasteeseen. Lisäsin sinut listaan muutaman päivän ”koneettoman” olotilan jälkeen, pahoittelut viivästyksestä! Mä näin tuon Heidi Wengin laskuvirheen myös, ja voi ei mikä säälin ja myötähäpeän tunne siitä tuli… no, ei ainakaan tee samaa virhettä toiste :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *