Montenegron auringonlasku

Paluu Montenegrosta Suomeen ja Vertaa.fi:n parhaan matkailublogin äänestys

Petrovac, Budvan riviera, Montenegro

Palasin Suomeen vuoden ja kolmen kuukauden ulkomaanjakson jälkeen.

Joululomalta Thessalonikiin palatessani Turkish Airlanes kadotti laukkuni Istanbulin koneenvaihdon aikana. Aikaisemmin laukkuni ovat aina tulleet perille. Koska minulla oli varattuna yöpyminen 100 km päässä Makedonian puolella sovin että laukku lähetetään Podgoricaan Montenegroon. Laukku saapuikin kolmen päivän kuluttua.

Albanialainen tie sateella

Ajoin Albanian läpi sateella, mikä oli vielä kamalampaa kuin kuivalla kelillä. Ajoin joitakin kertoja pahan kuuloisesti kuoppiin, jotka olisi voinut välttää kuivalla kelillä.

Montenegrosta lähtö ajokilometrit

Lähdin 10.1.2016 ajelemaan Danilovgradista Montenegrosta kohti Suomea. Muutaman kilometrin kuluttua Fiestan mittarissa tuli 30 000 km täyteen – yllättävän paljon on kilometrejä kertynyt alle yhdeksässä kuukaudessa. Montengrossa oli 12 astetta lämmintä.

Otin kyytiin liftarin, joka huijasi minut ajamaan Trebinjen kautta Pluzinen sijaan. Reitin vaihdon ei muka pitänyt vaikuttaa matka-aikaani Bosnia-Hertsegovinan läpi, mutta käytännössä päädyin ajamaan tunnin pitempään.

Kotini on linnani, Kroatia

Kroatian itäosassa lähellä Serbian rajaa otin risteyksessä tämän Kotini on linnani -kuvan. Näin matkan varrella muutamia muitakin ”linnoja”. Tuhlasin onnistuneesti Kroatian kunat ja Serbian dinaarit, mutta Kroatin rahaa löytyikin perillä Suomessa vielä lisää matkalaukusta.Vianor, Kaunas

Liettuan Kaunasin Vianorissa oli lappu luukulla. Tuhlasin matkan varrella eri maissa tuntikausia talvirenkaan etsintään Montenegrossa hajonneen tilalle, mutta jouduin lopulta liukastelemaan sileällä kesärenkaalla Helsinkiin asti. Rengas olisi löytynyt Tallinnasta, mutta saavuin sinne liikkeen mentyä kiinni.

Ilma meni pakkasen puolelle Pohjois-Puolassa ja Baltian maissa kelit olivat erittäin talviset. En ollut muistanut hankkia pakkasta kestävää tuulilasinpesunestettä, joten pissapoika jäätyi ja näkyyvyden kanssa oli hieman ongelmia.

Tullipaperit, Viro

Tulostin Tallinnan hotellissani (Lillekula Hotel) melkoisen kasan hakemuksia ja liitteitä muuttoauton tullaamiseksi Helsingin autotullissa. Autoveropäätös tulee noin kuukauden kuluttua, minkä jälkeen voin lopullisesti löydä lukkoon Trans-Siperian matkani ajankohdan.

Kävin Tattarisuolla jonottomassa katsastusasemalla siirtokilvet vientikilpien tilalle ja ostamassa kitkarenkaan Vianorilta, koska Matin renkaalla ei ollut sopivaa rengasta hyllyssä.

Mitkä ovat fiilikset reissun jälkeen?

Twitterin matkachatissa (@matkachat) oli viime maanantaina aiheena matkan jälkeiset fiilikset (kooste vastauksista London and beyond -blogissa). En tällä kertaa muistanut osallistua, vaan ajelin jossakin Unkarin ja Slovakian rajaseudulla tuolloin. Minäpä käytän noita matkachatin kysymyksiä tässä.

K1: Mitkä on fiiliksesi matkalta palattua? Iloa, haikeutta vai paniikkia?Yleensä pitkältä reissulta palatessa enemmän iloa kuin haikeutta. Ei iskenyt paniikki nytkään, vaikka palasin kirpeään pakkaseen.

K2: Mikä on ikävintä matkalta paluussa?

Kylmä ilma. Pitäisi varmaan matkustaa Islantiin, jotta tämä ei olisi ongelma.

K3: Mitkä asiat saavat sinut iloiseksi matkalta palatessasi?

Lämmin asunto, puhdas vesi, kotiteatteri, irtokarkit ja Kotipizza.

K4: Mitä vinkkejä sinulla on sopeutumiseen arkeen pitkän matkan jälkeen?

Ei mitään, ei elämä nyt niin erilaista ole ulkomailla ainakaan itselläni.

K5: Onko matkan jälkeisiin fiiliksiin toimivaa hoitokeinoa?

Seuraavan reissun suunittelu on oltava meneillään palatessa, jotta välttyy pahemmalta haikeudelta.

Vertaa.fi:n parhaan matkailublogin äänestys

Reissuesan matkablogi on yksi 10 blogista Vertaa.fi:n parhaan matkailublogin äänestyksessä. Parhaaksi äänestetty blogi voittaa 700 euron matkalahjakortin.

”Vertaa.fi kasasi listan vuoden 2015 parhaimmista matkailublogeista. Äänestä suosikkiasi 31.1.2016 mennessä, ja osallistut 300€ matkalahjakortin arvontaan!”

Ehdokkaat parhaaksi matkailublogiksi ovat:

Nauran auringolle
Pako arjesta
Reissuesan matkablogi
Tripsterin Rooma-blogi
Tripsterin Barcelona-blogi
Moottoritiellä on puuma
Veera Bianca
Pää pilvissä
Inkku Koreassa
Artsin matkablogi

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Vähän opiksi otettavaa jos aikomus on Siperian halki ajella :-)
    En kyllä liftaria ottaisi missään nimessä kyytiin.
    Näyttää muuten Reykjavikissa olevan n 40 astetta Suomea lämpimämpää…

    1. Onko tullut katsottua Liftari-elokuva ;). Yleensä ottaen en pidä liftareita vaarallisina. Liftareiden kanssa on hyvä harjoitella venäjän kieltä ja voihan heiltä saada myös matkavinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *