montenegro_vk28_2015

Montenegro vk 28/2015

Ulcinj, Montenegro

Viikolla 28 vietin alkuviikon Etelä-Montenegron Ulcinjissa ja loppuviikon Budvan rivieralla.

Ulcinj

Ulcinj, Montenegro

Ulcinjin vanhastakaupungista ravintolan terassilta aukeaa hieno näkymä kaupunkirannalle eli Mala Plazalle. Kävin uimassa tässäkin, vaikka vesi oli sameahkoa ja matalaa. Päinvastoin kuin Velika Plazalla, tuuli ei tuonut helpotusta reilun 30 asteen helteeseen.

Ulcinj, Montenegro

Ulcinjin jokien kalastajamajat tuovat mieleen Thaimaan.

Ulcinj, Montenegro

Velika Plazan ranta vaikutti oikeasti lapsiystävälliseltä. Kuva on otettu rannan pohjoispäässä.

Ulcinj, Montenegro

12 km pitkä Velika Plaza päättyy etelässä Bojana-jokeen, josta tämä leijasurffauskuva. Joen toisella puolella näkyy nudismista tunnettu Ada Bojana -saari. Velika Plazan eteläosassa on useita kitesurfing-keskuksia. Täällä tuulet ovat erittäin suosiollisia harrastukselle, aina tuulee reippaasti.

Rantaviivaa pitkin oli hyvä kävellä, hiekka ei ollut liian pehmeää, joten innostuin patikoimaan maanantaina koko 12 km matkan. 5,5 km kohdalla pidin juomataoun rantaravintolassa. Kuvasin hieman videokuvaa, törmäsin matkalla mm. käärmeeseen.Ajatuksena oli tulla takaisin vaikka taksilla, mutta sellaisia ei ollutkaan tarjolla. Siispä liftasin takaisin Ulcinjiin, noin 10 autoa meni ohi ennen kuin sain kyydin. Selkä kipeytyi patikoinnin aikana ja sitä piti parannella loppuviikko.

Ulcinj, Montenegro

Asuin Ulcinjissa kaksi yötä arvostelumenestys Blue Star Apartmentsissa, mutta nettiyhteydessä oli toivomisen varaa. Blue Starissa keittiöni ja kylppärini sijaitsivat parvekkeella, jonne pääsi käytävältä. Isäntä oli erittäin ystävällinen ja laittoi vielä ison keksipaketin evääksi. Yövyin kolmannen yön Ulcinjissa lähempänä keskustaa Bisha Apartmentsissa, jonka parvekkeelta tämä kuva. Molemmat 15 e/yö.

Petrovac

Petrovac, Montenegro

Kävelemällä rantabulevardin päästä päähän oli helppo huomata, että Petrovackin on Budvaa edullisempi kohde. Uimapaikassani rannan eteläpäässä oli järkyttävän kivikkoista, uimasandaalit olisivat olleet tarpeen, mutta vesi oli kirkasta ja turkoosia. Toukokuun alussa ranta oli lähes tyhjä, nyt se oli aivan täynnä.

Buljarica, Budvan riviera, Montenegro

Kävin myös 2 km pitkällä Buljarican rannalla 3 km Petrovacista etelään.

Yövyin Petrovacissa Apartments MV:n pienessä huoneessa (21 e), parkkipaikkakin oli kovin ahdas. Petrovac sijaitsee 48 km Ulcinjista pohjoiseen ja 18 km Budvasta etelään.

Budva

Yövyin yhden yön Apartments Tamarassa Budvan keskustassa (21 e). Vihdoinkin tykkäsin huoneesta niin paljon, että halusin tehdä viikon tai kuukauden vuokrasopimuksen, mutta se ei onnistunut. Palasin aikaisempaan majapaikkaani Bjelanoviciin ilman varausta, mutta ei sielläkään ollut saatavuutta kuin kolmeksi yöksi (20 e iso huone).Gospa od Škrpjela, Perast, Kotorilahti

Gospa od Škrpjela, Perast, Kotorinlahti

Kävin lauantaina pikku risteilyllä Kotorinlahdella Perastin edustalla sijaitsevalla Gospa od Škrpjela (Our Lady of the Rocks) -saarella (5 e). Kyseessä on keinotekoinen saari, jonka tekemiseen on käytetty upotettuja aluksia ja kiviä.

Gospa od Škrpjela, Perast
Gospa od Škrpjela, Perast

Tulin saarelle kuvan veneellä.

Gospa od Škrpjela, Perast
Gospa od Škrpjela, Perast
Gospa od Škrpjela, Perast

Vuonna 1632 rakennetussa katolisessa kirkossa on 68 Tripo Kokoljan maalausta, suurimpana 10-metrinen Neitsyen kuolema.

PS. Sijaintitietoni näkyy matkablogin sivupalkissa ylimpänä. Nyt siis Barissa ainakin neljä yötä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *