la laguna

Espanjan alkeiskurssi puolivälissä 3.4.2011

La Laguna

Neljän viikon espanjan alkeiskurssini Teneriffan Santa Cruzissa on nyt puolivälissä. Toinen viikko meni yksityisopetuksessa ja olin tyytyväinen opetukseen. Maanantaina koululle tulee uusi oppilas Saksasta ja muodostamme uuden ryhmän, opetusta tulee olemaan kolme tuntia päivässä.

La Laguna

Torstaina olin mukana koulun johtajan Ivanin vetämällä ekskursiolla Santa Cruzin viereisessä La Lagunan kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Olin siellä jo lyhyesti käynyt yksinkin, mutta oli mielenkiintoista mennä sinne kaupungin hyvin tuntevan oppaan kanssa.

La Laguna

Halusin myös espanjan kuunteluharjoitusta ja sitähän kyllä tuli 4-5 h ajan. Muut mukana olleet olivat edistyneitä opiskelijoita, jotka puhuivat espanjaa hyvin. He myös ymmärsivät suunnilleen kaiken mitä Ivan hurjaa vauhtia suolsi tulemaan.

La Laguna

Itse ymmärsin vielä hyvin vähän mitä muut puhuivat. No eipä kai kahden viikon jälkeen voi vielä ihmeitä odottaakaan. Ekskursiolla oli opiskelijoita mukana kolme suomalaista, kaksi saksalaista, romanialainen ja venäläinen. Tunnistatko kuvista kuka on mistäkin?

La Laguna

Läksyjä olen tehnyt parisen tuntia päivässä. Lisäksi olen hieman lueskellut sanakirjaa ja netistä espanjan frekvenssisanastoja, ensin 100 ja sitten 1000 käytetyimmän sanan.

Nyt neljä viikkoa tuntuu kovin lyhyeltä ajalta uuden kielen oppimiseen, kolme kuukautta olisi sopivampi. Mutta varmaan tämä neljä viikkoa antaa hyvän pohjan jatkaa opiskelua itsenäisestikin.Reissuesan kuvat – La Laguna
Reissuesan kuvat – Teneriffa

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *