santa cruz

Santa Cruzin espanjan alkeiskurssi ohi 4/2011

Auditorio, Santa Cruz de Tenerife

Neljä viikkoa ja noin 80 tuntia espanjan alkeita Santa Cruzissa Teneriffalla on nyt takana. Istun Teneriffan eteläisellä lentokentällä, saavuin ainakin hyvissä ajoin, kolme tuntia ennen lähtöaikaa. Santa Cruzissa on todella hyvin ilmaista wlania tarjolla, mutta lentokentällä ei tunnu olevan. Virtaa kuitenkin löytyi akuttomaan minikannettavaani.

Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife on väkiluvultaan hieman Tamperetta suurempi, ihan sopivankokoinen kaupunki. Santa Cruzin ydinkeskusta on ihan mukava, ei liian meluisa, keskustassa on pari kävelykatua, aukioita ja puistoja. Kaupunki vaikutti melko puhtaalta, mutta majapaikkani ympäristössä oli jalkakäytävillä turhan paljon koiran jätöksiä.

Santa Cruzin raitiovaunuilla matkustaminen oli mukavaa, ne olivat aina sopivan viileitä. Paikallisbussit rannalle olivat yleensä liian kuumia, ilmastointia ei ollut eikä tuuletusikkunat raikastaneet tarpeeksi hitaassa liikenteessä.

Santa Cruz

Ikuisen kevään maassa oli hyvät ilmat kuten odottaa sopii, päivälämpötila reilut 20 astetta. Neljästä viikosta yli kolme viikkoa oli täysin rantakelit. Sadetta tuli erittäin vähän, tuuli oli ajoittain erittäin voimakasta, jolloin rannalla hiekka lensi häiritsevästi. Kolme eka viikkoa nukuin pitkähihainen päällä, sitten yöt lämpenivät.

Kesällä kuulemma Santa Cruzissa voi lämpötila nykyään nousta 38 asteeseen, täälläkin pelätään ilmaston lämpenemistä. Normaaleissa taloissa ei ole täällä ole lämmitystä eikä ilmastointia, rikkaiden asunnot ovat tietysti erikseen.

Santa Cruzin kirjasto

Santa Cruzin hieno kirjasto on auki vaatimattomat 24 tuntia vuorokaudessa.Bensiini maksoi nyt euron litra, 63 km matka lentokentälle 6,20 e ilman alennuskorttia. Santa Cruzin keskustan lounaspaikkojen kolmen ruokalajin päivän annokset maksoivat 7-10 euroa, McDonaldsin Quarter Pounder -ateria 5,65 euroa.

Santa Cruz

Reissuesan kuvat – Teneriffa

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Ihana blogi ja upeita kuvia. Oot kyllä reissanut vaikka missä. Sanat Cruz on melko tuttu paikka mullekin.Palaan lukemaan blogiasi vielä enemmän kunhan kerkiän …just nyt on Gran Canarian matkakertomus työn alla. Goolettelin Las Palmasta ja löysin tänne.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *