Foros, Krim

Evpatoriaan ilman matkaopasta, Ukraina

Balaklavan hostellista lähtöpäivä maanantai olikin varsin sopiva, hostelliin oli vielä samana päivän tulossa 50 nyrkkeilijää. Sevastopolista lähdettyäni kävin Bahtsisarain tataaripalatsia katsomassa.

Itä-Euroopan matkaoppaani ei tuntenut Krimin länsirannikon suosittua lomakohdetta Evpatoriaa ollenkaan, mutta en antanut sen haitata matkantekoa. Vähän ennen Evpatoriaa ostin Lukoilin huoltoasemalta eurolla Evpatorian kartan, jossa oli myös majoitus- ja nähtävyysluetteloita.

Otin huoneen heti eka hotellista eli Krimistä, mutta sen naurettavien suihkuaikojen takia muutin kahdeksi seuraavaksi yöksi yhden tähden hotelli Aileoniin, jossa mukavuudet olivat huoneessa, jopa pesuvati löytyi pyykinpesua varten. Molemmat maksoivat 9,50 e/yö (100 hr). Matkatoimisto rautatieasemaa vastapäätä mainosti Evpatorian liepeiltä, mm. Solneshko-huvikeskuksen läheltä, majoitusta jopa 3-6 e/yö.

Evpatorian Popovka-kylässä järjestetään vuosittain elokuussa yksi Euroopan suosituimmista nuorisofestivaaleista Kazantip. 2500-vuotiaasta Evpatoriasta palasin eilen torstaina Sevastopolin Balaklavaan hakemaan suihkuun unohtuneet juoksushortsit.

Forosin upeasijaintiseen Kristuksen ylösnousemuksen kirkkoon (kuva yllä) ei ollut mitään opastusta Sevastopol-Jalta -tieltä, mutta päätin sen löytää vaikka siihen menisi koko ilta. Tienviitassa luki vain ravintolan nimi.

Simferopolin Moskova-hotellissa oli tehty remonttia ja nostettu hinnat nelinkertaisiksi, joten polkaisin saman tien Krimin kiertomatkani alkupisteeseen Koktebeliin, jossa nyt olen ainakin neljä päivää, yksityishuone mukavuuksin omalla sisäänkäynnillä pikku tinkimisen jälkeen 9,5 e/yö (100 hr).Juhannusta Ukrainassa vietetään vähän myöhemmin kuin meillä eli Wikipedian mukaan 24.6 ja vanhan kalenterin mukaan myös 7.7. Tässähän meikäläinen pääsee sitten juhlimaan kolmet juhannukset…. Lämpötila tänään oli 27 astetta, mutta meriveden lämpotila oli pudonnut tosi kylmäksi, ilmeisesti 16 asteeseen.

reissuesan valokuvagalleria – Ukraina
15 pv sääennuste Feodosia Ukraina

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *