Sevastopol

Sevastopol täytti 226 vuotta

Sevastopol täytti sunnuntaina 226 vuotta ja isot oli juhlat vaikkei tasakymmeniä juhlittukaan. Paikallis-tv Primorski Bulevardilla kysyi mitä pidin jostain avajaisista aamulla, mutta sanoin etten tiennyt ohjelmasta enkä ollut paikalla.

Kävin perjantaina uimarannoilla Omega, Soniachnyi, Picochnyi ja Khrystalnyi. Picochnyhi tarkoittaa hiekkarantaa ja Sevastopolissa tosiaan on hiekkarantojakin kun Krimin rannat ovat enimmäkseen kiveä ja soraa. Keskustan ranta Khrystalnyi eli Kristallinen (kuva yllä) on äkkisyvin ranta, jolla olen uinut – syvyys heti rannasta useampia metrejä. Vesi on jo 22-asteista.

Kävin perjantaina myös puolen tunnin veneretkellä ihmettelemässä Venäjän Mustanmeren laivaston aluksia. Illalla katsoin Terminator 4:n venäjäksi dubattuna, ihan hyvä oli odotuksiin nähden.

Lauantaina kävin katsomassa Krimin puolustuksen panoraamaa 1854-55. 37 miljoonaa kävijää ei voi olla väärässä, olihan se hieno. Panoraama on 360 astetta, etuala on realismia ja taka-ala 115 m maalausta.

Lauantaina Khrystalyi-uinnin ja Primorski Bulevardin ruokalan jälkeen ehdin illalla vielä Hersonestakin katsomaan eli raunioita ajalta ennen ajanlaskumme alkua, raunioiden keskellä myös hiljattain rakennettu Vladimirin kirkko.

reissuesan valokuvagalleria
Sääennuste 15 pv Sevastopol UkrainaEdellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *