flores, guatemala

Flores, Guatemala 23-25.3.2013

Flores, Guatemala

Saavuin Guatemalan Floresiin auringonlaskun aikaan. Takana oli viiden tunnin matka ilmastoimattomalla bussilla Belize Citystä. Kuumuus ei hellittänyt illallakaan, vaan klo 21 aikaan lämpötila näytti 37 astetta. Seuraavana päivänä oli 39 astetta Googlen sääpalvelun mukaan ja uskon sen pitäneen paikkansa.

Flores, Guatemala

Yövyin Floresissa Hospedaje Doña Goya 2:ssa, joka näkyy yllä olevassa kuvassa. Maksoin huoneesta omalla kylpyhuoneella, tuulettimella ja wlanilla 8 e/yö.

Flores, Guatemala

Cafe Bar Doña Goyasta, joka sijaitsee rannalla parisataa metriä hotellilta, oli hyvät näköalat järvelle. Söin siellä hyvän 3 e pannukakkuaamiaisen kahtena aamuna.

Toisena aamuna otin hotellista mukaan etukupongin, jolla saa 10 % alennusta tai jotain ekstaa, valitsin tavallista isomman appelsiinimehun. Tarjoilijat sitten hieman sekoilivat, en saanut kahvia ennen kuin kävin valittamassa, että ovat unohtaneet tuoda. Maksun aikaan tarjoilija vaati 5 e, mutta löysi lopulta kupongin taskustaan.

Ravintolat mainostivat 1-1,5 e drinkkejä Happy Hourin aikaan klo 16-19, mutta enpä muistanut käydä maistelemassa.

Flores, Guatemala

Päivällä en pystynyt kuumuuden vuoksi olemaan oikein edes kattoterasilla, mutta illalla siellä kyllä istuskelin.Tarkoitukseni oli Floresista käsin tehdä retki Tikalin kansallispuistoon, joka on Guatemalan ykkösnähtävyys, mutta kuumuuden vuoksi jätin sen väliin. Elokuvien harrastajille Tikal on tuttu Mel Gibsonin ohjaamasta elokuvasta Apocalypto.

Flores, Guatemala

Kävin tästä laiturilta uimassa, vesi oli vielä lämpimpämpää kuin Meksikossa ja Belizessä.

Flores, Guatemala

Kiersin Floresin saaren kävellen, matkaa tuli noin 1,5 km.

Isla de Flores, Petén, vista aérea

Wikimedian ilmakuva näyttää kuinka täyteen saari on rakennettu. Keinotekoinen kannas yhdistää saaren mantereeseen. Espanjalaiset valloittajat tuhosivat saaren 1500-luvulla ja se oli hylättynä 1700-luvulle saakka.

Reissuesan Floresin kuvat (19 kpl)

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *