Guatemala City

Guatemala City 25-26.3.2013

Guatemala City

Ajattelin aluksi jättää turvallisuudeltaan pahamaineisen Guatemalan Cityn väliin, mutta muutin suunnitelmia kun huomasin matkaoppaasta ettei Antiguan bussiin vaihto ole ihan yksinkertaista, ainakaan jos ei ota taksia sitä varten. Floresista Guatemala Cityyn oli yli 8 h bussimatka ja bussi lähti 45 min. myöhässä. Ilmastoidussa bussissa (20 e) puin fleecetakin ylleni. Bussi päätyi suoraan Zona 1:lle eli historialliseen keskustaan, jossa on halpoja hotelleja.

Guatemala City, Hotel Spring
Guatemala City, Hotel Spring

Ensimmäiseksi suunnistiin McDonadsiin syömään (3,60 e) ja opiskelemaan matkoppaasta miten Guatemala Cityn kovin vaikeilta näyttäviä katuosoitteita luetaan. Pääsinkin jyvälle osoitteista ja kävin kolmessa hotellissa (Capri, Ajau, Fenix) kunnes löysin sellaisen, jossa wlan toimii myös huoneessa. Tällaiseksi osoittautui Hotel Spring, jonka kaunis sisäpiha näkyy tämän kirjoituksen ensimmäisessä kuvassa.

Valuuttakurssi on nyt tosi helppo eli 10, siis maksamani 104 quitsalia hotellihuoneesta (jaettu kph) on 10,40 euroa. Aamiaisesta hotellin kahvilassa maksoin 2,50 e.

En viitsinyt enää iltayöstä lähteä ryöstättämään tai tapattamaan itseäni kun testamenttikin on kirjoittamatta.

Hotellin poistumisaika oli klo 13, joten ehdin ennen sitä käydä pikkuisen tutustumassa Keski-Amerikan suurimpaan kaupunkiin, jossa on reilut miljoona asukasta.

Guatemala City

En tiedä mikä tämä rakennus on, mutta näyttää hyvältä.Guatemala City

Guatemala Cityn katedraali Keskuspuiston laidalla.

Guatemala City

Ruokakojuja Keskuspuistossa. Guatemala on Keski-Amerikan halvimpia maita yhdessä Hondurasin ja Nicaraguan kanssa. Tässä kojussa 15 quetsalilla eli 1,50 eurolla saa kaksi tortillaa tai hampurilaista.

Guatemala City

Kulttuuripalatsi Keskuspuiston laidalla. Lapset pitävät hauskaa pulujen kanssa.

Guatemala City

Keskuspuisto.

Guatemala City

Ministeriön rakennuksia.

Guatemala City
Guatemala City

LP ei suosittele käyttämään Guatemala Cityn punaisia busseja, koska niissä varsinkin yöllä ryöstellään. Uuden Transmetro-linjan vihreät bussit ovat turvallisempia, pysäkeillä on aina vartija. LP:n mukaan Transmetron busseissa olisi aina poliisi mukana, mutta sellaista en kyllä huomannut. Muualla kaupungilla poliiseja näkyi kyllä tosi paljon. Kauppoja ja virastoja suojelivat haulikoilla varustetut vartijat.Antiguaan meni tietojeni mukaan Zona 1:n bussiasemilta vain yksi bussi klo 19, joten minun piti siirtyä 2 lk bussien eli kanabussien lähtöpaikalle. Netin kartasta päättelin, että Transmetron asemista Santa Cecilia olisi lähimpänä.

Kysyin vielä varmuuden vuoksi, koska LP:n kartta vaikutti hieman epämääräiseltä, lähtöaseman ja Santa Cecilian vartijoilta ja juomamyyjältäkin lopuksi ohjeita ja löysin perille. Transmetron bussi maksoi 0,10 e ja kanabussi 35 km päähän Antiguaan 0,90 e!

Kanabussin istuimet ovat ihan mukavat, mutta penkkien etäisyys ei oikein sovellu länsimaisten ihmisten mittoihin, vaan polvet ulottuvat edelliseen penkkiin. Olen keskipituinen Suomessa (178 cm), mutta täällä yleensä päätä pitempi muita.

Guatemala City, kanabussi

Kanabussi sisältä.

Guatemala City, kanabussi

Tässä bussini pääteasemalla Antiguassa.

Reissuesan Guatemala City -kuvat

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *