Guatemala City, Flores, Belize ja Meksikon Chetumal

Flores, Guatemala

Pysähdyin yhdeksi yöksi Guatemala Cityssä ja kahdeksi yöksi Floresissa paluumatkalla Guatemalasta Belizen kautta Meksikoon.

Guatemala City

Guatemala City

Kävin 5 km iltakävelyllä Guatemala Cityssä. Kuvassa on modernin TransMetro-bussilinjan pysäkki.

Minun ei tarvinnut tällä kertaa sekaantua Guatemala Cityn paikallisliikenteeseen, koska tulin Panajachelista Atitlanjärveltä pikkubussilla suoraan Zone 1:lle, jolla hotellini oli, ja josta jatkoin seuraavana aamuna Cristobal Colonin (Linea Dorada) bussilla Floresiin.

Guatemala City

Guatemala Cityn katolinen katedraali keskuspuiston laidalla.

Guatemala City

Kulttuuri- ja urheiluministeriön rakennus keskuspuiston laidalla.

Guatemala City

Näkymä kävelykatu Avenida 6A:n varrelta. Jätin järjestelmäkameran hotellille ja otin kuvat 5 km kävelyreitin varrelta Huawei P20 Pro -kännykällä (yötilalla).Guatemala City

Ministeröiden rakennuksia kävelykadun varrella.

Guatemala City

Ratsastajapatsas Rautatiemuseon luona.

Kävelykadun varrella oli kolme El Macarone -ravintolaa ja kävin yhdessä niistä syömässä lasagnen.

Flores

Flores, Guatemala

Flores on Petenin departementin pääkaupunki.

8,5 tunnin bussimatka Floresiin sujui ilmastoidulla vessalla varustetulla bussilla hyvin. Bussi pysähtyi kerran noin puoleksi tunniksi ja söin taukopaikassa kuten useimmat bussin matkustajat. Bussi maksoi 185 quetsalia eli noin 22 euroa.

Flores, Guatemala

Vasemmalla on hotellini eli Hotel Posada Tayazal. Huonessa oli oma kylpyhuone ja rämisevä tuuletin, hinta 12 e/yö, ensimmäinen yö Booking.comin kautta ja toinen suoraan. Langaton netti toimi täkäläisittäin melko hyvin sekä huoneessa että kattoterassilla.Hotellin sivuseinä on maalaamaton kuten kuvasta näkyy, mutta se ei tarkoita, että hotelli olisi mitenkään uusi. Täälläpäin usein jätetään sivuseinät maalaamaatta.

Flores, Guatemala

Näkymä toiseen suuntaan Union-katua hotellini luota.

Flores, Guatemala

Polkupyöräkioskeja saaren sillan kupeessa.

Flores, Guatemala

Kävin kiertämässä Floresin saaren ja parissa kohtaa oli vesi oli pahasti tulvinut tielle. En tiedä minkä takia.

Ilma oli noin 31 astetta ja tuntui kuumalta kun oli tottunut edellisen kolmen viikon aikana maksimissaan noin 25 asteen lämpötiloihin Atitlanjärvellä. Lämpötilaeron selittää korkeusero eli Atitlanjärvi sijaitsee ylängöllä noin 1500 m korkeudessa merenpinnasta.

Flores, Guatemala

Näkymä lounaspaikastani eli ravintola Captain Tortugan (Kapteeni Kilpikonna) yläkerrasta. Päivällä täällä oli kovin hiljaista, minullakin oli koko ravintolan kerros käytettävissäni. Ehkä turistit ovat päivällä retkellä Guatemalan ykkösnähtävyyteen Tikaliin.

Flores, Guatemala

Näkymä keskuspuistosta Peten Itza -järvelle.

Flores, Guatemala

Lossi kuljettaa autoa järven poikki.

Flores, Guatemala

Seurasin vähän ennen klo 18 tapahtuvaa auringonlaskua hotellini kattoterassilta.

Flores, Guatemala
Flores, Guatemala

Belize

Belize City

Menin Cancunin lentokentällä paniikissa varaamallani Adrenalinatoursin tilausajobussilla Floresista Belize Cityyn. Kalliiseen Belizeen en erityisemmin halunnut jäädä, joten järkevämpää olisi ollut ostaa lippu bussiin, joka kulkeen Meksikon Chetumaliin asti.

Jatkoin ahtaalla kanabussilla ensin Orange Walkiiin, jossa pidin vajaan tunnin tauon ja jatkoin sitten vähemmän ahtaalla kanabussilla Corozaliin lähelle Meksikon rajaa.

Orange Walk, Belize

Orange Walkin kaupungintalo ei ollut oranssi, vaan vihreä.

Corozalin bussissa oli espanjalais-armenialainen pariskunta ja matkustin heidän kanssaan (avullaan) jaetuilla takseilla ensin raja-asemien läpi ja sitten julkisella bussilla Santa Elenan rajalata Chetumaliin.

Chetumal, Meksiko

En ollut varannut majoitusta Chetumalista etukäteen, koska oli epävarmaa jatkanko Meksikon puolelle vielä samana päivänä.

Majoituksen varaaminen oli hankalaa kun ei ollut paikallista liittymää eikä Suomenkaan liittymä suostunut menemään nettiin. Lopulta löysin kahvila-ravintolan, jossa oli langaton netti ja pääsin varaamaan majoituksen.

Telcel, Chetumal, Meksiko

Seuraavana päivänä ennen Bacalarin bussin etsimistä kävin ostamassa Telcelin 18 luukun asiakaspalvelukeskuksesta Telcelin prepaid-liittymän ja siihen 2 Gt datasiirtoa (lisäksi 1 Gt tuli avauksessa kaupan päälle). Hinnaksi tuli reilut 11 euroa.

Muutaman päivän kuluttua netti loppui toimimasta ja tuli ilmoitus, että saldo on 0. Katsoin datalaskusrista ja oli kulunut vain 0,74 Gt datasiirtoa. Myyjä ei siis ollutkaan aktivoinut maksamaani datapakettia. Eipä voi näemmä luottaa edes operaattorien omiin asiakaspalvelukeskuksiin.

Chetumal, Meksiko

Lippumonumentti ja kello vuodelta 1943. Obeliskiin on kirjoitettu eri aikakausien sankarien nimiä.

Chetumal, Meksiko

Puisto obeliskin luona.

Chetumal, Meksiko

Chetumalin rantakatu eli Bulevard Bahia.

Chetumal, Meksiko

Patsas Bulevard Bahian varrella lauttaterminaalin risteyksessä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *