Medellin, Kolumbia

Ikuisen kevään kaupunki Medellin, Kolumbia 7-10.10.2011

Medellin Metrocable

Medellin on Kolumbian toiseksi suurin kaupunki Bogotan jälkeen, asukkaita on 2,3 miljoonaa.

Medellinillä on monia lempinimiä, mm. Ikuisen kevään kaupunki, Teollisuuspääkaupunki, Vuoripääkaupunki, Kukkien kaupunki, Orkideoiden pääkaupunki, Kaunis kylä (lähde: Wikipedia).

Medellinin lämpötila on suomalaiseen makuun todella sopiva, noin 20-25 astetta.

Matkapahoinvointia

Laskeutuminen Bogotan 2600 metristä Medellinin 1500 metriin oli minulle vaikea, sain taistella suuren osan 11,5 tunnin bussimatkasta matkapahoinvointia vastaan.

Medellinissä otin asiakseni hankkia matkapahoinvointilääkettä ennen bussimatkaa Cartagenaan. Netin mukaan matkapahoinvointi espanjaksi on Cinetosis ja kirjoitin sen muistilapulle.

Ei sen avulla kyllä lääkettä löytynyt, vaan lopulta löytyi apteekki, jossa puhuttiin hieman englantiakin.Köysiratametro hajosi

Medellin Metrocable

Medellinin metro liikkuu vain maan päällä…mikäs se metron määritelmä oikein on, eikö sen tarvitse mennä maan alla ollenkaan ollakseen metro, ilmeisesti ei.

Medellinin metron erikoisuus on pari köysirataosuutta, jotka sisältyvät normaalin metrolipun (1750 pesoa eli 0,70 e) hintaan.

Kävin ihailemassa vuorimaisemia köysiratametrosta sekä Acevedosta Santo Domingoon että San Javierista kohti La Auroraa.

San Javierista lähtevä osuus oli näistä hienompi, matka vei vuorenhuipun yli ja laskeutui laaksoon.

Ja arvaatteko mitä? Sinne matka sitten päättyikin, köysirata eli Metrocable meni epäkuntoon.

Istuin aseman kohdalla kun matkanteko päättyi. Aluksi istuttiin vaunussa 20 min, sitten komennettiin pois vaunusta. Tunnin odottelun jälkeen köysirata kulki erittäin hitaasti, mutta ketään ei päästetty matkustamaan.Kaikki poistuivat asemalta, korvaukseksi 1 kpl metrolippuja. Joitakin satoja metrejä piti kavuta vuorenrinnettä ylös ja ottaa sitten bussi kohti Medelliniä.

Keskusta

Kävin useamman kerran kävelyllä Medellinin keskustassa, kohteita Parque de Berrio/La Candelaria -kirkko, Museo Antioquian ja Palacion Culturan edustat Botero-patsaineen (Plaza Botero), Parque Bolivar/Catedral Metropolitana, K49-kävelykatu.

Kasvitieteellinen puutarha

Matkailijan palmu

”Palma del viajero” eli ”Matkailijan palmu”.

Kävin ilmaisessa Kasvitieteellisessä puutarhassa University-metroaseman lähellä. Videolle tarttui mm. Orkideoita.

Puutarhasta poistuttuani kaksi 19-vuotiasta tyttöä teki tuttavuutta, toinen oli kiinnostunut tyttöystävän paikasta, vaikka kerroin olevani 45-vuotias. Yhteistä kieltä oli hieman niukasti, fraasisanakirja oli apuna.

Orkideapuutarha

Orkideapuutarha.

Hostellit

Pobledo, Medellin

Pobledon kaupunginosa.

Ekan yön olin Pobledon hienostokaupuninosassa Black Sheep Hostelin dormissa 8 e/yö. Seuraavat kolme yötä olin keskiluokan kaupungiosassa Suramericanassa Palm Tree Hostelin omassa huoneessa 11,50 e/yö.

Suramericana Medellin

Suramericanan kaupunginosa.

Black Sheepille miinus maksullisesta netistä. Palm Treen sänky oli lyhyehkö. Kolumbialaiset näyttävät olevan selvästi eurooppalaisia lyhyempiä enkä tarkoita vain sänkyjen pituuksia, vaan asian huomaa kyllä heti kadulla kävellessä.

Ruoka

Kana-ateria

Kuvassa tyypillinen ateriani Medellinissä eli 1/4-kana, perunaa ja arepaa (maissileipää). Tällainen annos limsan kanssa maksoi noin 6000 pesoa eli 2,30 euroa. Annos syödään sormin kätevästi suojahanskat kädessä.

Reissuesan matkakuvat – Kolumbia 2011 – Medellin

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Hienoja kuvia ja kertomuksia!
    Rakas ystäväni on Medellinistä kotoisin ja sai minut aikoinaan vakuuttuneeksi, että tämä on yksi niistä paikoista jossa haluan käydä, mutta en ole vielä uskaltanut. Tekosyinä huono espanjan taito ja rahoitus
    ehkä vielä joskus…

  2. Viime aikoina Kolumbiaan ei ole ollut mitään huipputarjouksia niin kuin silloin kun matkan tein. Nyt maksaisi satoja euroja ennemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *