Mancora, Peru

Mancora, perulainen rannikkokaupunki, 3-4.12.2011

Hospedaje California Beach Mancora Peru

Hotellini California Beachin uima-allas, Mancora, Peru.

Mancora on 10 000 asukkaan rannikkokaupunki ja suosittu rantalomakohde Perun pohjoisosassa noin 130 km Ecuadorin rajalta.

Täällä näkee paljon ulkomaalaisia, mutta perulaiset ovat selvästi enemmistönä. Ecuadorin Montanitassa ulkomaalaiset muodostivat enemmistön.

Sopivasti joulukuu aloittaa täkäläisen kesän. Sääennusteen mukaan lähipäivinä on puolipilvistä ja 25-29 astetta.

Mancora on surffauskohde ja leijasurffauskohde (kitesurf). Kuvasin tänään leijalautailua videolle (joka ilmestyy myöhemmin), on todella vauhdikas ja näyttävä laji.

Mancora Peru

Mancoran uutta rantakatua, hieman vielä kesken kuten kivistä näkyy.Mancorasta on pääkaupunki Limaan etelään matkaa 1175 km ja 18 tuntia. Mancoran jälkeen käännyn kuitenkin takaisin pohjoiseen kohti Bogotaa, sinne on bussimatkaa 62 tuntia (lähde). Macchu Picchu -käynti Etelä-Perussa jää toiselle reissulle.

Flag of Peru

Perun lippu.

Toisena päivänä Perussa kiinnitin huomiota muun muassa siihen kuinka lyhyitä perulaiset ovat, jos mahdollista vielä lyhyempiä kuin ecuadorilaiset ja kolumbialaiset.

La Casa de Betty Mancora

La Casa de Betty -hotelli, Mancora, Peru.

Ensimmäisen yön Mancorassa vietin La Casa de Betty -hotellissa (”Bettyn koti”) 165 metriä rannasta. Hinta oli vain 20 solea (5,50 e) toimivalla wlanilla varustettuna. Sänky oli kuitenkin koko 2 kk reissun huonoin, patjassa jouset painoivat läpi, joten vaihdoin hotellia.

Siirryin California Beach -hotelliin, hinta 40 solea/yö eli noin 11 euroa. Hinta-laatusuhde on hyvä, uima-allas, lämmin vesi, wlan, lähellä rantaa. Miinuksena on hyttysverkon puuttuminen ikkunasta.California Beach Mancora

Hotellihuoneeni Hospedaje California Beachissa on kuvassa alhaalla oikealla, ei pitkä matka altaaseen.

Lounas Mancora

Kuvan kalalounas Mancorassa 8 solea (2,20 e).

Söin tänään Cevicheä ensimmäistä kertaa (kuvassa oikealla) lounaan alkupaloina, pakkohan sitä oli kokeilla kun Ecuadorista lähtien joka paikassa on ollut tarjolla. En erityisemmin tykännyt, jäi puolet syömättä.

Wikipedia kertoo, että Ceviche on raakaa kalaa, joka maustetaan sitruunakastikkeella ja chilipippurilla, mahdollisesti myös esim. sipulilla, suolalla ja korianterilla.

Reissuesan Mancora-kuvat

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *