Instagram Travel Thursday: kuukausi Las Palmasissa takana

Kuvassa on herkullinen jälkiruokani Los Rosales -ravintolassa. Sukulaiset jo huolestuivat tällaisia kuvia postatessani, että lihon täällä 10 kiloa jouluun mennessä, joten olen pyrkinyt ottamaan yleensä kahvin jälkiruoan sijaan.

Olen käynyt lähes joka päivä syömässä päivän lounaan eli Menu del Dian, joka sisältää eturuoan, pääruoan, juoman, leivän ja joko jälkiruoan tai kahvin.

Menu del Dia maksaa Las Palmasissa tyypillisesti 8 euroa, halvin syömäni on ollut 6,50 e ja kallein 10 e. En ole vielä löytänyt omaa kantapaikkaa, vaan kierrän edelleen testailemassa eri vaihtoehtoja.

Kalliissa Maspalomasissa kun kävin, löysin 8 e Menu del Dian, mutta sehän oli ”huijausta”, juoma ei sisältynyt hintaan, vaan siitä veloitettiin 3,5 e.

Kebabharrastajana olen käynyt kaksi kertaa kebabilla, mutta annoksissa ei ole ollut kehumista, kunnon kastike on puuttunut.Näkymä kauppakeskus El Muellen (Satama) Mäkkäristä länteen eli kohti kaupunkia. Oikealla oleva pilvenpiirtäjä on AC-hotelli. Vasemmalla olevan rakennus on Elderin tiedemuseo, sen takana on Santa Catalinan puisto. Toiselle puolelle kannasta eli Playa Las Canterasille on tästä noin 700 m.

Enimmäkseen kuljen kävellen, mutta joskus otan bussin tai lainapyörän. Kaikki kävelevät täällä päin punaista, valojen vaihtumista pitää odotella käsittämättömän kauan, kerran oikein mittasin ja tulos oli 2:20 min. Poliisi ei välitä, onkohan täällä sellainen sääntö, että punaisia päin saa kävellä jos autoja ei tule?

Autojen pysäköinti järkyttää, niitä on risteyksetkin täynnä kuten tästäkin kuvasta näkyy. Kyllä täällä sakkolappujakin näkyy autoissa, mutta en tiedä kuinka paljon sakot ovat.

Skootterien ja muiden moottoripyörien pysäköintitilanne sen sijaan on hyvä ja paranee edelleen, lisäksi paikat ovat autopaikoista poiketen ilmaisia. Eikä siinä vielä kaikki – vuoden 2014 alusta lähtien motskareilla saa ajella pitkin bussikaistoja!Yksi asia minua vielä ärsyttää liikenteessä varsinkin kun satun asumaan sairaalan lähellä. Ambulanssit ajavat pillit päällä ja meteli on aivan käsittämätön.

Näkymä kohti El Confital -rantaa ja Las Palmasin keskustaa viime perjantaina. Otin kuvan El Confital -rannan takana sijaitsevan vuoren huipulta. Tai en tiedä pitäisikö sitä sanoa mäeksi tai kukkulaksi. Pohjanmaalta kotoisin olevalle se kyllä käy vuoresta.

Ilma oli poikkeuksellisesti pilvinen. Mennyttä kuukautta kun ajattelee, varmaan 90 % ajasta on ollut aurinkoista tai puolipilvistä. Lämpötila on ollut sopiva eli lähellä 25 astetta, mutta viimeinen viikko on ollut turhan lämmin, noin 28 astetta.

Minulla ei ole ollut aurinkolaseja vuosikausiin tropiikissakaan, mutta jostain syystä nyt on alkanut ajoittain ottaa aurinko silmiin. Sen takia olen kierrellyt optikkoliikkeitä yrittäen löytää edulliset aurinkolasit vahvuuksilla.

Yleensä on käynyt niin, että mainostettu tarjoushinta on pompsahtanut kaksinkertaiseksi kun minulla on miinusta kohtalaisen paljon. Toissapäivänä kuitenkin löysin sopivat lasit 55 eurolla ja tein tilauksen. Niiden pitäisi saapua varmaan tänään, odottelen tekstaria.

Kysyin tankeroespanjallani myös fotokromaattisia eli automaattisesti tummentuvia laseja, mutta niiden yli 200 e hinnat hirvittivät, jopa 377 e tarjouksen sain.

Rahasta puheenollen, syyskuu Kanarialla tuli maksamaan noin 1200 euroa ja tulot olivat suunnilleen saman verran.

Käyn kahvilla esimerkiksi Las Canterasin rantabulevardin varrella tai San Telmon puistossa Trianassa. Yleensä tilaan Cortado largon (iso espresso maidolla), hintaluokka on 1 – 1,50 e.

Kämpillä yhdeksi suosikkijuomakseni on muodostunut Tinto de Verano eli kesäviini, punaviinin ja sitruuna- tai greippilimsan sekoitus. Don Simonin 1,5 l pullo HiperDino -myymälässä maksaa noin 1,40 e.

Kävin eilen myöhäisillalla ensimmäistä kertaa juoksemassa pitkin Las Canterasin rantakatua, aikasemmin olen pysytellyt toisella eli Alcaravarenasin puolella kannasta. Sehän oli hieno paikka myös illalla pimeässä, täytyy ottaa tavaksi. Lenkkeilyssä oli muuten viikon tauko, koska nuha iski. Miten voi vilustua 23-asteisessa vedessä.

Tämä kirjoitus liittyy Instagram Travel Thursdayhin, järjestäjien blogit ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Aivan mieletön kuva tuosta El Confital -rannasta! Ja tuo menun hinta ei kyllä todellakaan ole paha, voi jos täältä kotomaastakin saisi samaan hintaan moisen setin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *