Jalta, Ukraina

Jalta Ukraina 16-17.8.2011

Pääskysen pesä -linna Jaltan lähellä

Sain huoneen Jaltan halvimmasta hotellista eli Hotelli Krimistä ilman ennakkovarausta, vaikka on vilkkain sesonki meneillään. Seuraavana päivänä olikin jo lappu että paikkoja ei ole.

Suihku oli käytävällä, auki klo 18-22 ja piti jonottaa. Mutta sijainti oli erinomainen ja hinta halpa, reilut 10 e/yö.

Hotelli Krimin vieressä on Jaltan halvin ruokala, jossa kävin kahdesti syömässä. Toisella kerralla ruoanjakaja oli töykeä kunnon neuvostotyyliin, hermostui kun en huolinut borssia enkä tattaripuuroa ja poistui tiskin taakse istumaan. Toinen työntekijä tuli sovittelemaan ja sain jotakin lautaselle.

Jalta

Jaltan Primorski-rannan kyltin mukaan ilma oli 16.8.2011 30 astetta ja vesi 25 astetta. Taisi tuossa veden lämpötilassa olla vähän lapin lisää, veikkaan 20 astetta.

Kävin Jaltalta 1,5 h risteilyllä, sen kohteena oli Pääskysen pesä -linna (Lastoskino gnesdo). Risteily ei ollut kallis, se maksoi 70 hryvnaa eli noin 6,20 e.

Minulla on Jaltaltakin pari videota, mutta en saa niitä vielä nettiin, tämänhetkinen yhteys (Kievstar, Odessa) sisään noin 80 kbit/s ja ulos (eli videon lataamiseen) vain 10 kbit/s.Julkaisen loput tämän reissun matkavideot luultavasti vasta matkan jälkeen, ei tässä nyt jäniksen selässä olla. Jaltan lisäksi videoblogia löytyy Odessasta, Sotsista, Gelendzikistä, Anapasta ja Kerchistä.

Kävin Jaltalla myös vuonna 2009, ks. Jaltalla 6.5.09 lähtien ja Jaltalla 11.5.09 asti.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *