Koh Lanta 2009

Joulu 2009 Thaimaassa, Koh Lanta ja Krabi

Vietin erilaisen jouluaaton Koh Lantan saarella rantabongauksen parissa. Ajelin skootterilla (Honda Wave 100) pitkin rannikkoa aina kansallispuiston rajalle saakka ja kävin usealla rannalla (kuvia yllä). Uimassa kävin nelisen kertaa, vedet olivat kirkkaat ja aaltoja ei ollut häiritsemässä.

Joitakin jouluillallismainoksia näin, mutta niissä ei luvattu kinkkua, vaan kalkkunaa tai lammasta, joten jätin jouluruoat väliin. Toki söin mahan täyteen kuten jouluna kuuluu, pizzaa, suklaapannukakkua ja jätskiä. Long Beachin (joka, yllätys yllätys, on pitkä) ravintoloiden edustoilla oli useampi valoshow ja ilotulitus.

Joulupäivän vietin Long Beachin rannalla. Söin rantaravintolassa todella hyvää Red Curryä kanalla. Siinäpä taitaa ollakin ainoa thairuoka, josta todella pidän. Punainen Curry sisältää kookosmaitoa eikä ole liian tulista. Jossain välissä innostuin harrastamaan matkauintiakin vartin verran.

Lantalla suurin osa turisteista on ruotsalaisia, siltä tuntuu kun kuulee vastaantulevien puhuvan. Suomalaisiin en muista Lantalla törmänneeni. Hua Hin sitä vastoin tuntui Suomen siirtomaalta, jossa joka toinen ei-paikallinen vastaantulija puhui suomea.

Tapaninpäivänä siirryin pikkubussilla/lautalla Koh Lantalta mantereelle Krabin kaupunkiin. Tapaninajelua varten en löytänyt oikeaa moottoripyörää, vaan jouduin tyytymään skootteriin (”moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä”). Uusi Yamaha Nuovo 135 (automaatti) osoittautui parhaaksi skootteriksi, jolla olen ajanut. Kävin ajelemassa Ao Nangissa (kuvia yllä) ja palasin vasta pimeässä pahemmin kuitenkaan paleltumatta ja eksymättä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *