Koh Chang

Koh Changin rantoja ja vesiputouksia

Koh Chang, Thaimaa

Koh Changin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat rannat ja vesiputoukset. Thaimaan neljä viikkoa tuli täyteen ja poistuin Kambodzaan.

Lonely Beach, Koh Chang, Thaimaa
Lonely Beach, Koh Chang, Thaimaa
Lonely Beach, Koh Chang, Thaimaa

Lonely Beach on kai joskus ollut hiljainen ja siitä saanut nimensä ”Yksinäinen ranta”, mutta nykyisin se on hyvinkin suosittu paikka erityisesti reppumatkailijoiden keskuudessa.

Khlong Plu -vesiputous, Koh Chang, Thaimaa
Khlong Plu -vesiputous, Koh Chang, Thaimaa
Khlong Plu -vesiputous, Koh Chang, Thaimaa

Khlong Plu -vesiputous sijaitsee Koh Changin länsirannikolla Klong Praon kylän lähellä. Sisäänpääsymaksu sinne on 200 bahtia (5,5 e) ja aukioloajat 8-16.30.

Samalla sisäänpääsymaksulla pääsee samana päivänä myös itärannikon Than Mayom -vesiputoukselle, koska se kuuluu samaan kansallispuistoon, mutta tämän luin vasta jälkeenpäin.

Klong Plulla on hyvät uintimahdollisuudet, uima-allas on varmaankin 20-30 metrin mittainen. Vesi ei ollut erityisen kylmää, ihan uintikelpoista, mutta kylmempää kuitenkin kuin meressä.

Koh Chang, Thaimaa
Koh Chang, Thaimaa
Koh Chang, Thaimaa

Kävin ajelemassa myös saaren itärannikolla ihan kaakkoiskolkan kalastajakylissä asti. Lähdin kuitenkin typerästi matkaan vasta myöhään iltapäivällä ja jouduin palaamaan nopeasti takaisin pimeän uhatessa.Koh Chang, Thaimaa

Yhdessä kohtaa itärannikolla tie kulki ihan lähellä rantaa ja rannalla oli penkkejä satojen metrien matkalla.

Auringonlasku, Bang Bao, Koh Chang, Thaimaa
Auringonlasku, Bang Bao, Koh Chang, Thaimaa

Eilen viimeisen Koh Changin iltani kunniaksi auringonlasku Bang Baon lahdella oli erityisen näyttävä.

Thaimaasta Kambodzaan

Siirryin tänään Koh Changilta Kambodzan Koh Kongiin, joka sijaitsee 8 km Thaimaan rajalta. Huomenaamuna jatkan bussilla Sihanoukvilleen. Bussimatkaan menee periaattessa neljä tuntia eli sanoisin, että käytännössä viisi (pessimisti ei pety).

Thaimaassa kului neljän viikon aikana rahaa keskimäärin noin 34 euroa/päivä. Kambodza on selvästi halvempi maa ja luulen pääseväni täällä lähemmäksi 20 euroa.

Kambodzan 30 päivän viisumi maksoi rajalla 1500 bahtia eli noin 40 euroa. Viisumin tuli merkintä ”työnteko ei sallittua” eli nyt taitaa alkaa loma ;).Thaimaasta poistumisessa oli hieman komplikaatiota, koska olin hukannut maastapoistumiskortin, joka jaetaan maahantulon yhteydessä. Virkailija määräsi minut etsimään korttia perusteellisesti repustani minkä teinkin. Aikani reppua purettuani hän antoi käydä armon oikeudesta ja antoi uuden maastapoistumiskortin täytettäväksi.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

  1. Aika hintava tuo Kambodzan viisumi, keräävät hyvät tulot noilla… Millaisia Koh Changin vedet olivat, kun sanotaan olevan sumeampia kuin etelämpänä? Harrastettiinko snorklausta, vai onko siellä riuttoja?

  2. Kambodzan viisumi on kallistunut viime vuosina kaksinkertaiseksi. Tuli kyllä mieleen, että olisin viisumin hinnalla voinut vaikka lentää Malesiaan, johon ei viisumia tarvita.

    Koh Changin uimarannoilla vesi ei ollut erityisen kirkasta. Snorklaus- ja sukellusretkiä mainostetaan ”kirkasvetisille riutoille” eli kyllä Koh Changin saaristosta kirkkaampiakin vesiä löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *