Phuket 2009

Phuket ja Khao Lak 27-31.12.2009

Tulin parinsadan kilometrin välin Krabilta Phuketiin bussilla netissä surffaten, 1-2-Callin EDGE toimi hyvin koko matkan. Phuketissa vuokrasin skootterin ainoasta vuokraamosta (Montri-kadulla), joka tarjoaa pyöriin kunnon lukot (järeä lukko etuhaarukan läpi), vakuutustahan niissä ei yleensä ole. Yövyin Thaimuangissa noin 70 km Phuketista pohjoiseen ja 30 km Khao Lakista etelään.

Thaimuangissa söin Red Currya ravintolassa, jossa ei ollut ruokalistaa englanniksi. Kokki tuli pyytelemään anteeksi ruoan tulisuutta ja toi jäillä varustetun lasin kun näki minun hikoilevan ja kittaavan vettä, kieltä poltti ankarasti. Täytyy siis hieman korjata aikasemmin sanomaani, että Red Curry ei ole liian tulista – kyllä se aitona versiona on minulle liian tulista, mutta ei-tulisena (non spicy) turistiversiona sopivaa.

Khao Lakin päärannalla oli yllättävän vähän porukkaa, Phuketissa oli joka rannalla paljon enemmän. Khao Lakista suunnistin sisämaahan Takua Pan kautta 401-tietä Suran Thania kohti käydäkseni katsomassa Cheow Lan Lake -tekojärveä ja Ratchaprapha Dam -patoa (kuva yllä). Järven majatalot vaikuttivat liian kalliilta, 20 e, joten yövyin kaukana Phang-Ngassa asti.

Phuketin saarelle palattuani suunnistin ensimmäiseksi pohjoisen kahdelle rannalle, joilla en ollut aikasemmin käynyt eli Nai Yangille (lähellä lentokenttää) ja Nai Thongille (kuva yllä). Nai Thongilta lähdettyä huomasin pari mainosta 7 e majoituksista, mutta en tarttunut tarjouksiin. Patongilla kysyin jostain halvaksi mainostetusta guest housesta, mutta Patongin halpa on aika kallista, 20 e.

Uudenvuodenaattona kävin Panwa Capen akvaariossa (2 e, kuva yllä). Kävin katsomassa auringonlaskua erittäin suositussa Phromthep Capen Sunset View Pointissa, sen lähellä tuulivoimalan luona (kuva ylimpänä), ja Nai Harn Beachilla.

reissuesan valokuvagalleria – Thaimaa 11.2009-1.2010Majoitukset

Thaimuangissa yövyin siistissä Garden Bungalowissa, 5 e.

Khao Lakin Tiffy’s Backpacker’s Innissä maksoin huoneesta jaetulla suihkulla ja wifillä 8 e. Wifi pätki ajoittain ja suljettiin klo 22 ravintolan sulkemisaikaan.

Phang-Nga, hotelli Thawisuk, 3 e.

Phuket Town, Crystal Guesthouse, Montri-katu, 6 e. Täällä olen yöpynyt useasti.

Phuket Rawai Beach, Maple Leaf, 9 e, uima-allas ja wifi.Skootteri

Honda Wave 125i, 3 e/vrk, 1,41-1,86 l/100 km

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *