Kameravarkaus, Panama City

Kamera varastettiin, Panama City 15.5.2013

Panama City

Kamerani Sony NEX-5R varastettiin keskiviikkona Panama Cityssä kuvassa näkyvässä paikassa Avenue Centralilla, hieman Plaza Cinco de Mayolta pohjoiseen. Siis tuossa missä sininen bussi on pysähtyneenä.

Olin astunut Albrookin linja-autoasemalle lähtevään bussiin ja näyttänyt matkakorttiani lukulaitteelle kun huomasin, että kameralaukku tuntuu erittäin kevyeltä. Laukku oli tyhjä ja klipsi oli auki.

Kamera oli varastettu joko bussijonossa tai kadulla vähän aikaisemmin. Olin laittanut hieman aikaisemmin Plaza Cinco de Mayolla kameran kädestä laukkuun.

Albrookin asemalle saavuttuani totesin, etten viitsi pelkän kännykkäkameran kanssa mennä Panaman kanavaa katsomaan, vaan menen sinne perjantaina toisen kamerani (Canon S100) kanssa.

Panama City Albrookin kauppakeskus

Kävin maleksimassa aivan valtavassa Albrookin kauppakeskuksessa (kuva yllä, otettu S3-kännykällä). Sony NEX-5R:ää oli parissa liikkeessä myynnissä, mutta hinta oli kalliimpi kuin mitä olin kamerasta maksanut Suomessa.

Palasin Casco Viejoon ja menin turistipoliisille tekemään rikosilmoitusta noin klo 17. Sain kyydin toiselle poliisiasemalle tekemään ilmoitusta, mutta asiassa tuli tuntien viivästys, koska minulla ei ollut passia mukana. Tarkoitus oli, että passini haettaisiin mennessä, mutta siinä tuli joku tietokatkos.Kun passini oli lopulta haettu hotellilta, ilmoittauduin sihteerille, joka jätti ilmoittamatta tulkille, että olen saapunut takaisin, taas tunnin turha odottelu. Ilmoituksen teon jälkeen odotin turhaan melkein kaksi tuntia luvattua paluukyytiä ja otin klo 23:15 taksin hotellille.

Minulla on matkatavaravakuutus voimassa, joten sen pitäisi korvata tämä varkaus.

Aikaisempia varkaustapauksia reissuillani on ollu kaksi. Lompakko vietiin Venäjällä toistakymmentä vuotta sitten ja kamera Meksikossa kahdeksan vuotta sitten. Silloin minulla ei ollut matkatavaravakuutusta.

Nyt kun vorot veivät Sony NEX-5R:n mietin ostanko tilalle saman mallin vai Olympus E-PL5:n, jossa on sama kenno kuin kovasti kehutussa Olympus OM-D E-M5:ssä. Minun pitäisi vielä tutkia PL5:n videokuvausominaisuuksia ovatko ne riittävät.

Olympuksen ostaisin 14-150 -objektiivilla, joka on selvästi kompaktimpi verrattuna Sonyn vastaavaan 18-200:een. Suomessa PL5-kitti maksaisi 950 e, Saksassa 799 e.

Ensi keskiviikkona siirryn New Yorkiin, jossa katson paljollako Olympusta siellä myydään. Ainakaan Sonya ei USA:sta kannata ostaa, koska sille ei saa kansainvälistä takuuta.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *