turun tuomiokirkko

Kävin Turun tuomiokirkossa ja Turun linnassa

Turun tuomiokirkko

Kävin eilen katsomassa Turun kaksi suosituinta nähtävyyttä eli Turun tuomiokirkon ja Turun linnan. Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhäkkö eli Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pääkirkko. Kirkko oli alun perin katolinen ja vihittiin käyttöön vuonna 1300. Aluksi kirkko oli puukirkko, kivikirkko rakennettiin 1300-luvun lopulla.

Turun tuomiokirkko

En muistanut ottaa mitään karttaa mukaan, mutta muistilapun osoitteineen otin ja kaikki löytyi hyvin navigaattorin avulla. Löysin ilmaiset pysäköintikiekkoparkkipaikat.

Turun linna

Molemmissa kohteissa pääosa kävijöistä oli venäläisiä. Linnassa selosteita ei ollut kuitenkaan venäjäksi, vaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lueskelin linnassa muun muassa, että ensimmäiset haarukat tulivat Suomeen 1500-luvulla puolalaisen Katarina Jagellonican myötäjäisinä ja niitä pelättiin aluksi vaarallisina. Luin myös Hämeen linnan esittelystä, että linnan asukkaiden pääasiallinen ravinto oli leipä ja olut – olutta sai 3,5 litraa päivässä!

Turun linna

Nähtävyyksien jälkeen kävin syömässä Orikedon Tavernassa, joka on kebabille.comin arvosteluiden mukaan Turun paras kebabpaikka. Riisikebab oli kohtalaisen hyvä, mutta ei niin hyvä että sen takia kannattaisi Turkuun muuttaa.

Reissuesan matkakuvat – Turku 2011

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *