Kuollut meri, Israel

Kuolleenmeren kellunta, Israel 26.4.2012

Kuollutmeri

Tein torstaina retken Kuolleellemerelle Ein Gediin Jerusalemista. Päivä oli Israelin itsenäisyyspäivä, joten tarkistin netistä (egged.co.il), että bussit kulkevat myös juhlapäivänä. Bussit kulkivat normaalisti, mutta bussiaseman lipunmyynti oli kiinni, joten se tiesi pitkää jonotusta kun kaikkien piti ostaa lippu kuljettajalta.

Kuollutmeri

Ein Gedin uimarannalle vievä polku.

Jerusalemin bussiasemalta Ein Gediin meneen noin 1 h 15 min. On helppo jäädä oikeassa paikassa pois, koska kuljettaja kuuluttaa pysäkit, ”Ein Gedi Beach” on pysäkki ilmaisen uimarannan kohdalla. Bussi maksoi 7,5 e/suunta.

Kuollutmeri

Kelluminen veden pinnalla oli mukavaa ja vesi oli lämmintä, olin vedessä puolisen tuntia. Kokeilin selällä kellunnan lisäksi kellumista myös mahallaan ja seisoaltaan, kyllä nekin onnistuivat, seisoessa piti käsillä hieman pitää tasapainoa.

Kuollutmeri

Matkalla suihkuun.

Joillakin oli pussissa mukana mutaa, jota he hieroivat itseensä, en tiedä mistä sitä oli saatavissa, en nähnyt myynnissä. Mutaisena ei saa mennä uimaan, vaan ensiksi käydään suihkussa, joka löytyy rannan tuntumasta.



Kuollutmeri

Auringonottoa, telttailua ja grillausta.

Kuolleenmeren toiselle rannalle Jordaniaan ei ole pitkää matkaa, viitisentoista kilometriä, matkalla bussissa puhelimeni rekisteröityi Jordanian verkkoon. Isrelin busseissa on muuten ilmainen wlan, ei huono.

Kuolleenmeren vesimäärä on vähennyt viime vuosikymmeninä uhkaavasti, tämän vuoksi on suunnitteilla tunnelin rakentaminen Punaiselta mereltä Kuolleellemerelle.

Reissuesan matkakuvat – 30 kuvaa Kuolleeltamereltä

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Olimme Jordanian puolella lomalla reilu kuukausi sitten ja käytiin siellä puolella kellumassa Kuolleessameressä Amman beachclubilla. Siellä rannalla myytiin mutamaskeja 3 euron hintaan ja nimenomaan mentiin siinä maskissa kellumaan mereen. :D
    Niin ne säännökset vaihtelee eripuolella merta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *