Sihanoukville, Kambodza 2015

Sihanoukville, Kambodza

Vaikutelmat Sihanoukvillestä viiden vuoden tauon jälkeen.

Sihanoukville, Kambodza

Seredipity- tai Ocheuteal-rantaa, en tiedä missä näiden rantojen raja kulkee.

Sihanoukville, Kambodza

Täällä on noin 28-30 astetta päivisin ja jaksan ihmetellä henkilöitä, jotka kulkevat takki päällä kuten valokuvaaja tässä kuvassa.

Sihanoukville, Kambodza

Ranta on parempi, jostakin syystä paljon leveämpi kuin se oli viisi vuotta sitten. Rannalla ja parissa lähikorttelissa on siistiä. Hieman syrjemmälle mentäessä ei valitettavasti voi sanoa samaa, vaan esimerkiksi ennen Sihanoukvillen bussiasemalle saapumista on teiden varsilla aivan järkyttävät määrät jätettä.

Sihanoukville, Kambodza

Laiturilta lähtee paljon aluksia Koh Rongin saarelle, josta LP väittää, että siellä on sähköt vain iltaisin. Saarelle järjestetään myös päiväristeilyitä 15 dollarin hintaan.

Sihanoukville, Kambodza

Täällä on paljon nuoria reppumatkaajia jostakin syystä. Yhden syyn ainakin keksin eli halpa viina. Oluen saa dollarilla, jostakin jopa puolella dollarilla, Happy Hour –drinkit maksavat kaksi dollaria. Kyltin mainostamalla 20 dollarin risteilyllä on rajaton alkoholitarjoilu.Sihanoukville, Kambodza
Sihanoukville, Kambodza
Sihanoukville, Kambodza

Sihanoukvillen auringolasku on kaunis kun sille päälle sattuu.

Sihanoukville, Kambodza

Tämä kuva on vuodelta 2009 ensimmäiseltä Sihanoukville-käynniltäni. Kyseessä on Serendipity-rannalle vievä rantatie, joka alkaa kahden leijonan risteyksestä.

Sihanoukville, Kambodza

Näkymä samalta kadulta nyt reilut viisi vuotta myöhemmin eli täällä on rakennettu kovasti lisää tänä aikana. Viemäröinti ei ainakaan ole täysin onnistunut, koska ajoittain kadulla tuntuu viemärin hajua.

Serendipityn rannan lähellä on todella paljon paitsi majoituslaitoksia myös erilaisia ravintoloita. Eniten olen käynyt italialaisissa ravintoloissa, joista on ollut myönteisiä kokemuksia. Olen käynyt myös kerran venäläisessä ja intialaisessa.

Sihanoukville, Kambodza

Sihanoukvillen taksikuskit ovat hieman turhan päällekäyviä. Kuljin 8 km matkan Thaimaan rajalta Koh Kongin kaupunkiin tällaisella moottoripyörätuktukilla. Sanoisin, että jousitus oli pintakova.

Sihanoukville, Kambodza
Sihanoukville, Kambodza

Kahden leijonan patsas on mielestäni jonkinlainen Sihanoukvillen tunnus. Risteyksen kautta ajetaan keskustasta päärannoille. Liikenneympyrä on erittäin tilava ja siitä risteää kuusi katua eri suuntiin.Sihanoukville, Kambodza

Liikenneympyrästä keskustaan johtavalla pääkadulla on kolme kaistaa molempiin suuntiin, ruuhkia ei ole. Jalankulkijoita ei ole otettu huomioon, suojateitä ei ole liikennevaloista puhumattakaan. Jalkakäytävät ovat täynnä kaikenlaisia esteitä tai ne puuttuvat kokonaan. Autot eivät väistä jalankulkijoita koskaan.

Neljä majapaikkaa ja nettiyhteydet

Kaksi ekaa yötä olin suomalaisessa Papagayo-majatalossa. Nettiyhteys hieman pätki ja tuuletinhuoneeni oli auringon puolella, joten ajattelin kokeilla lähempänä rantaa näkemiäni jokseenkin samanhintaisia majataloja.

Smile Guesthousessa 100 m rannalta olin yhden yön, netti oli hidas, huoneen seinät ällöttävän likaiset ja rannan ilotulitusten pauke kuului selvästi. Vietin yön vatsataudissa, joka oli ensimmäinen tällä reilu kuukausi sitten alkaneella reissulla.

Seuraavan yön olin Queen Side Guesthousessa 200 m rannalta. Netti ei pätkinyt yhtään, mutta heräsin aamulla klo 7:10 viereisen rakennustyömään kiviporan ääneen.

Kävin Monkey Republicissa ja Big Easyssä testaamassa niiden wifit ja nopeus oli 0,3-0,5 megaa, joten niihin en mennyt yöksi.

Neljäs kerta toden sanoo – Sunday Guesthouse 400 m leijonaristeyksestä keskustaan päin eli kilometri rannalta. Tässä on hyvä ilmastointi samalla 15 USD hinnalla kun edellisissä majapaikoissa oli vain tuuletin. Netti toimii kunhan aina välissä vaihtaa tukiasemaa.

Netistä puheenollen – vaikka yhteysnopeus olisi erinomainen eli yli 5 megabittiä, yhteys Suomeen on yleensä niin hidas, ettei esimerkiksi Yle Areenan tv-tallenteita pysty kunnolla katsomaan. Areenan radiouutisiin kaista sentään riittää. Tilanne oli ihan sama Thaimaassa.

Useimmissa ravintoloissa ja baareissa on ilmainen wifi, joten en ole hankkinut paikallista sim-korttia.

Matkasuunnitelmat

Varasin toissapäivänä Air Asian lennon Vietnamin Ho Chi Minhistä (Saigonista) Bangkokiin maaliskuun ensimmäiselle päivälle. Lentäminen Vietnamista on jostain syystä puolet halvempaa kuin Kambodzasta.

Jätän Kambodzan pääkaupungin Phnom Penhin väliin ja oikaisen rannikkoa pitkin Kepin kautta Vietnamin Phu Quoc -saarelle.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *