Tel Aviv-Jaffa 27-30.4.2012

Jaffan vanhakaupunki

Jaffan vanhakaupunki.

Tulin Tel Aviviin perjantaina puoleltapäivin sopivasti ennen kuin sapatti pysäyttää liikenteen. Bussimatka Jerusalemista kesti tunnin ja maksoi 18 NIS (3,60 e). En tarkistanut etäisyyksiä asemalta etukäteen, ja ihmettelin kun kävely hostellille kestää kovin kauan. Perillä tarkistin, että matkaa olikin 3 km.

Tel Aviv

Pian pääbussiaseman jälkeen puistossa oli jokin konsertti meneillään, kuulijoiden enemmistö oli mustia (kuva yllä). Videokuvasin rummutusta, julkaisen videon myöhemmin.

Majoituin Mugraby-hostelliin Allenby 19:ssä ilman ennakkovarausta, 80 NIS/yö (16 e). Aamiaista ei hintaan sisältynyt, hostel.comin tiedot olivat taas väärin. Wlan toimi erittäin hyvin kuten Jerusalemissa ja Eilatissa.

Tel Aviv

Iltakävelyllä pitkin rantakatua monen muun tapaan.

Tel Aviv

Lauantaina lähdin kävelylle etelää kohti eli Jaffan vanhaankaupunkiin 4 km päähän. Tässä kuvassa ollaan vielä Tel Avivin keskeisillä rannoilla. Uimakieltoalueita on minusta naurettavan suuri osuus rannasta, lähinnä vain lähellä hengenpelastajakoppeja on virallisesti sallittua uida.Tel Aviv

Hieno seinämaalaus rannan tuntumassa lähellä Jaffaa.

Tel Aviv

Jaffan satama on yksi maailman vanhimipia, esim. Raamatun Joona-kertomuksessa se oli lähtösatamana. Nykyisin Jaffan vanha satama on lähinnä ravintola- ja kahvilakäytössä. Satamassa oli lähdössä jokin teemaristeily, kuva yllä.

Tel Aviv

Jaffan vanhaakaupunkia, Napoleonkin kävi täällä vuonna 1799.

Jaffan vanhakaupunki

Näkymä Jaffan vanhastakaupungista kohti Tel Avivia.

Sähköpyörä Tel Aviv

Tel Avivin erikoisuus on vinhaa vauhtia etenevät sähköpyörät, vai mitä nämä oikein ovat, sähköpotkulautoja? No joka tapauksessa näitä liikkui paljon, en muista tällaisia muualla näkeneeni.

Tel Avivissa on pyöräilijöille omia kaistoja ja pyöriä vuokrataan paljon. Ihmettelin kovasti, että pyöränvuokrausautomaatit olivat vain hepreaksi, ei ole ulkomaalaisia turisteja huomioitu ollenkaan. Tai sitten olin vain liian tyhmä ymmärtääkseni miten kielen saa vaihdettua.Suuri synagoga Tel Aviv

Tämänpäiväisellä kävelylläni bongasin muuan muassa tämän luvalla sanoen ruman Suuren synagogan vuodelta 1926. Pylväikkö on kuulemma lisätty vuonna 1970.

Sähköpyörä Tel Aviv

Rabinin aukio, täällä pääministeri Jizhak Rabin murhattiin vuonna 1995. Murhaaja oli nuori ortodoksijuutalainen, joka vastusti Rabinin solmimaa alueluovutuksia sisältävää rauhansopimusta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *