Kävin Latvian kansantieteellisessä ulkoilmamuseossa Riiassa.
Ulkoilmamuseossa on maanviljelijöiden, käsityöläisten ja kalastajien tiloja. Tässä on asuinrakennus Papen kalastajakylästä 1880-luvulta.
Edellisen kuvan asuintalo sisältä.
Asuintalo Luznan kalastajakylästä Ventspilsin alueelta vuodelta 1884.
Kävin tässä ulkoilmamuseon alueella sijaitsevassa kahvilassa syömässä parin euron keittolounaan.
Sammaloituneet katot kertovat, että kansantieteellinen ulkoilmamuseo on perustettu kauan sitten – jo vuonna 1924. Rakennuksia on tuotu tänne eri puolilta Latviaa siis jo sadan vuoden ajan. Rakennuksia on 1600-luvun lopulta 1930-luvulle. Kuvassa on asuintalo vuodelta 1780.
Vähän isompi riihi vuodelta 1730.
Talojen edustoilla on kauniit kukkaistutukset. Talot ovat sisältä ihan asumiskunnossa ja osassa niistä törmääkin ”asukkaisiin” perinneasuissa.
Hauskannäköiseen pikkukirkko on Rogovkasta 1930-luvulta. Kirkko on sisältä tuhoutunut.
Pikkuruinen kappeli on Kurcinin kylästä 1920-luvulta.
Näkymä kylänraitilta.
Äärimmäisen kaukaa ulkoilmamuseon pääportilta löytyy vuodelta 1890 peräisin oleva iso tuulimylly, jonka sisälle pääsee kiipeämään. Ulkoilmamuseon alue on valtava, minulle tuli kävelymatkaa 6 km enkä edes kulkenut ihan kaikkien toistasadan rakennuksen kautta.
Lopuksi kävin omenapiirakkakahveilla valtavassa vuodelta 1841 peräisin olevassa tienvarsikapakassa.
Latvian etnografisen ulkoilmamuseon pääsymaksu oli 4 e ja pysäköinti maksoi 2 e. Museoalue sijaitsee noin 12 km päässä Riian keskustasta.
Pitäisi varmaan Seurasaarenkin (jonka ilmetty lajitoveri tuo on) nimeksi muuttaa ”Etnografinen ulkoilmamuseo” (ja alkaa perimään pääsymaksua).
ompa kivan näköinen paikka :)
Noniin, taas tuli hieno annos kulttuuria. Edelleen odottelen myös raportteja paikkakuntien yöelästä.
Siis YÖELÄMÄSTÄ.