Loro Parque

Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Kävin torstaina Puerto de la Cruzissa Loro Parque -eläintarhassa, joka on Kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Loro Parque on suomeksi Papukaijapuisto, mutta kyseessä ei ole nykyisin vain papukaijapuisto, vaan iso eläintarha. Maailman suurimman matkailusivuston Tripadvisorin käyttäjäarvioiden mukaan Loro Parque on Euroopan paras ja maailman kolmanneksi paras eläintarha.

Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Kävin katsomassa miekkavalas-, merileijona-, pullokuonodelfiini- ja papukaijanäytökset. Näytöksiä on useampia per päivä ja aikataulu oli järkevästi laadittu eli oli mahdollista siirtyä lähes suoraan näytöksestä toiseen. Kaikissa näytöksissä oli valtavasti katsojia ja katsomoista poistumisessa meni aikaa.

Leguaani, Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Leguaani poseeraa.

Flamingot, Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Flamingoja.

Papukaijat, Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Loro Parquen papukaijakokoelma on maailman suurin (350 lajia ja 4000 kpl). Papukaijat olivat yleensä tiheissä häkeissä, mutta Katandra Treetops -kohteessa papukaijat olivat vapaana puissa ja niitä pääsi katsomaan erittäin läheltä. Köysitikkaita pitkin pääsi kävelemään puiden latvoissa.

Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Yritin googletella näiden papukaijojen tarkempaa lajia ja tulin sellaiseen tulokseen, että nämä voisivat olla sateenkaarilureja Australaasiasta.Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa
Alligaattori, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Alligaattori.

Loro Parque -eläintarha, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Keltainen kala, tarkemmin en osaa sanoa :).

Akvaarion haitunneli, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Akvaarion näyttävä haitunneli.

Perunpingviinit, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Perunpingviinejä, englanniksi Humbolt penguins.

Kuningaspingviinit, Puerto de la Cruzin eläintarhassa, Teneriffa

Kuningaspingviinien asuintiloissa ilma oli -1 astetta ja vesi 11-asteista. Kuningaspingviini on toiseksi suurin pingviinilaji, jonka pituus on noin 90 cm ja paino 11-15 kg.

Edellä mainittujen eläinten lisäksi näin muun muassa gorillan, simpansseja, bengalintiikerin, jaguaarin, jättiläiskilpikonnan, karppeja, saukkoja, mangusteja ja muurahaiskarhun. Laiskiainen jäi näkemättä.Kävin katsomassa myös 20 minuutin filmin Loro Parquet -säätiön eläinsuojelutyöstä. Säätiö on käyttänyt 13,7 miljoonaa dollaria eläinsuojeluprojekteihin ympäri maailmaan perustamisvuodestaan 1994 lähtien.

Loro Parquen liikenneyhteydet, hinnat, ravintolat ja wifi

Eläintarhaa vievä juna, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Menin eläintarhaan kävellen asunnoltani (2,8 km), paluumatkan aloitin ilmaisella Loro Parque -junalla, joka vie Plaza de Reyes Catolicos -aukiolle Puerto de la Cruzin keskustaan.

Loro Parquen pääsylippu maksoi 34 euroa eli oli melko kallis, mutta nähtävää oli myös paljon eli rahalle sai vastinetta. Ennen eläintarhasta poistumista olisi ollut mahdollista ostaa toisen käyntikerran lippu 13 eurolla ja pääsylippu Euroopan suurimpaan vesipuistoon Siam Parkiin 24 eurolla (normaali 36 e).

Loro Parquen ravintoloissa oli mahdollista syödä kohtuuhinnalla. Ilmaista wifiä mainostettiin joka paikassa, mutta se ei toiminut. Orangen mobiilinetti toimi ja lähetinkin paikan päältä Lumia 1020:lla otetun kuvan Instagramiin.

Loro Parquen kotisivu
Loro Parquen Wikipedia-sivu

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *