Puerto de la Cruzin ekat kaksi viikkoa

Puerto de la Cruz

Tässä hieman yhteenvetoa kahdesta ensimmäisestä viikostani Teneriffan Puerto de la Cruzissa.

Asunto

Puerto de la Cruz

Vuokraemännällä on pari koiraa, jotka saavat liikkua talon suljetulla sisäpihalla vapaasti. Asunto on viihtyisä ja hyvin varustettu verrattuna Santa Cruzin hotellihuoneeseeni. Voin jopa keittää suodatinkahvia 1,5 kk tauon jälkeen. Tosin ostamani kahvi muistuttaa maultaan Nescafe-pikakahvia – olisi pitänyt tuoda Suomesta pari pakettia Juhla Mokkaa ;).

Minulla on nyt myös televisio käytettävissä ja katson usein espanjankieliset ohjelmat espanjaksi tekstitettynä. Tekstitys on ehkä kuulovammaisia varten, mutta kyllä se sopii hyvin kielenopiskelijallekin. Olen katsonut televisiosta muun muassa Espanjan lyövän jalkapallossa Valko-Venäjän ja tänään formuloiden kauden viimeisen kisan.

Nettiyhteydet ovat pelanneet myös täällä Puertossa hyvin. Paluukaista on hieman hidas, mutta siitä selviää kun laittaa videot latautumaan YouTubeen yön ajaksi. Katson Suomen tv-uutiset päivittäin netin kautta ja viikottain matkailusarjan Aku ja 7 ihmettä. Seuraan netin kautta myös joitakin amerikkalaisia tv-sarjoja.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Kilometrin päässä asunnolta sijaitsee La Villa, Pohjois-Teneriffan suurin kauppakeskus. Minulle oli yllätys, että La Villa sijaitsee La Orotavan kaupungin puolella. Kauppakeskuksessa on mm. Alcampon jättitavaratalo, McDonald’s, Burger King ja Yelmon 12-salinen elokuvateatteri, jossa tulee varmaan vielä käytyä. Kauppakeskuksessa oli kuvauskielto, joten tietysti heti tuli pakottava tarve ottaa kuva Lumia 1020:lla :).

Liikenne

Puerton bussien aikatauluihin ei voi täysin luottaa, välissä vuoroja jää ajamatta, kerran odottelin 26 minuuttia pysäkillä. Tässä suhteessa Santa Cruz oli parempi, varsinkin kun asuin raitiovaunureitin varrella. Eka viikolla kuljin bussilla keskustaan, mutta toisella viikolla kävelin menomatkat, jotta tulee vähän liikuntaa. Matkaa asunnoltani keskustaan on reilut 2 km. Toistaiseksi en ole saanut itseäni houkuteltua juoksulenkille Puertossa, vaikka Santa Cruzissa tuli muutama lenkki tehtyä.Puerton kapeista kaduista puolen metrin levyisine jalkakäytävineen en oikein tykkää. Keskustan kävelykadut on tietysti ihan eri asia, niillä on kiva maleksia.

Puerto de la Cruzin keskusta

Puerto de la Cruz, Teneriffa

Näkymä keskustan Iriarte-kadulta.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Näkymä kalasataman läheiseltä aukiolta. Turistit ovat täällä enimmäkseen vanhempaa väkeä ja suomen kieltä kuulee paljon. Päivän lounas on täällä yleensä pari euroa kalliimpi kuin Santa Cruzissa. Charcon aukion tienoilla ravintoloiden ruokalistat löytyvät jopa yhdeksällä eri kielellä. Kaikki tarjoilijat varmaan puhuvat englantia täällä, mutta puhun aina espanjaa harjoituksen vuoksi.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Tämän ravintolan nimi La Guapa on suomeksi Kaunis.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Näkymä linnoitukselta kohti kalasatamaa.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Näkymä San Felipen linnoitukselta.Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Ekan viikon torstaina vietin yli kuusi tuntia Loro Parque -eläintarhassa. Saavuin sieltä keskustaan parahiksi kuvaamaan maisemia auringon juuri laskettua. Tässä Lago Martianezin uima-allasalue auringonlaskun aikaan.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Näkymä Reyes Catolicos -aukion luota länteen.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Näkymä Eurooppa-aukion luota kohti itää.

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

En ole käynyt vielä kuvan Lago Martianezissä, mutta…

Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret

Playa Martianezilla olen käynyt. Huomasin siellä, että rannalla toimii kunnallinen surffauskoulu La Marea ja rannalla on surffareilla virallinen etuajo-oikeus uimareihin verrattuna.

Sää

Ensimmäinen viikko oli parempi, mutta tämä toinen viikko on ollut enimmäkseen pilvinen ja sateinen. Loppuviikosta lämpötilakin on laskenut, tänään on ollut jotain 16 asteen paikkeilla ja kaivoin ensimmäistä kertaa takin esille pitkähihaisen lisäksi. Kadulla oleva lämpömittari näytti vain 14 astetta.

Puerto de la Cruz

Näkymä tämän viikon maanantaina San Juan -kadun luota Las Lonjas -kadun suuntaan. Rakennus vasemmalla on Casa de la Aduana eli tullirakennus.

Torstaina Jardin Botanicon käyntini oli vähällä peruuntua sateen vuoksi, mutta lounaan aikana sade lakkasi sopivasti.

Minua ei niin haittaa jos välissä on hieman huonompi viikko sään suhteen, mutta yhden viikon pakettimatkan tänne tehneet eivät varmaan ole tyytyväisiä.

Kunhan sää hieman paranee, lähden tutkimaan pohjois- ja länsirannikkoa.

Puerto de la Cruz

Valokuvauksen harrastajalle vaihteleva sää tarjoaa myös yllättäviä kuvaustilaisuuksia. Tämän sateenkaarikuvan otin Lumia 1020:lla toissapäivänä palatessani La Villan kauppakeskuksesta.

Puerto de la Cruz

Sateenkaari Puerto de la Cruzin keskustassa eilen.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Ihanan näköisiä rakennuksia ja maisemia. Kyllä tuolla kelpaa käydä kävelylenkeillä.

    Telkkarin avulla oppii hyvin kieltä ja tietysti puhumalla sitkeästi – tsemppiä opintoihin!

  2. Komeita kuvia hienosta paikasta! Terveiset Barcelonasta, täällä on tällä hetkellä pilvistä ja vähän sateitakin luvattiin. Lämmintä onneksi piisaa +20 astetta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *