Yksiö Puerto de la Cruz

Asunnon haku Teneriffalta

Asunnon haku Teneriffalta

Asun Teneriffalla tällä kertaa kolmisen kuukautta, joten ajattelin kertoa hieman kokemuksiani miten asunnon haku Teneriffalta onnistui. Yllä oleva kuva on tulevasta vuokra-asunnostani Puerto de la Cruzista.

Helpoin tapa suomalaiselle vuokrata asunto muutamaksi kuukaudeksi Teneriffalta olisi varmaan suomalaisen välittäjän käyttäminen. Esimerkiksi Lukaali.com välittää asuntoja Puerto de la Cruzista ja sen ympäristöstä, mutta itse en sitä käyttänyt, koska sivut kertoivat, että asunnoissa ei ole internet-yhteyttä koskaan valmiina.

Santa Cruzin asunnot

Ensimmäiseksi Santa Cruziin saavuttuani kävin kysymässä asuntoa huoneistohotelli Apartamentos Brujasta, joka vuokraa asuntoja kk-sopimuksin, sivuilla kerrottiin yksiön hinnaksi 500-630 e/kk. Asuntoja ei kuitenkaan ollut yhtään vapaana, ”soita marraskuun alussa”, ja hinta myös oli hieman yläkanttiin 590 e/kk.

Otin hakukriteeriksi asunnossa valmiina olevan nettiyhteyden ja etsin asuntoja lähinnä Santa Cruzista. Asunnonhakusivut, joita olen käyttänyt, ovat Segundamano.es, Enalquiler.com, Idealista.com, Fotocasa.es ja Milanuncios.com. Paras näistä tarkoituksiini on ollut Segundamano, sen hakuun on helppo lisätä ”internet”.

Asunnon haku Teneriffalta

Asuntoilmoitus Puerto de la Cruzissa. Tämänkaltaisia näkee useampia ihan satunnaisesti kaupungilla kävellessä.

Nettiyhteydellä varustettuja vuokra-asuntoja löytyy jonkin verran Santa Cruzissa ja otin useiden ilmoitusten perusteella yhteyttä sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla. Kiinnostavimpien ilmoitusten kohdalla soitin jos vastausta sähköpostilla ei kuulunut.Paljon oli vanhentuneita ilmoituksia eli asunnot olivat jo menneet, vaikka ilmoitus roikkui vielä netissä. Parhaat vapaat asunnot vaativat miniminä 12 kk vuokra-aikaa, mutta olin valmis tekemään korkeintaan 6-8 kk mittaisen sopimuksen. Pari vapaata 6 kk sopimuksella saatavaa asuntoa löysin Santa Cruzista. Toista kävin katsomassa, mutta pidin sitä liian karuna.

Toinen, hyvä rannalla sijaitseva asunto, olisi sijaintinsa vuoksi vaatinut jonkin menopelin ostoa, skootterin tai auton, enkä ollut siihen valmis. Kävin kylläkin hieman skootteriliikkeitä kiertelemässä.

Kysyin turisti-infostakin asuntotilanteesta. Sieltä kerrottiin, että lainsäädäntö estää Santa Cruzissa lyhyempien vuokra-aikojen saatavuuden, minimiaika on yleensä 12 kk ja joskus 6 kk. Puerto de la Cruzissa tilanne on kuulemma toinen, siellä on loma-asuntovuokrauksen piirin kuuluvia asuntoja, joita voi vuokrata lyhyemmäksikin aikaa.

Pension Milema, Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruzin Pension Mileman emäntä ehdotti, että voin vuokrata huoneen päiväsopimuksen (17 e/pv) sijaan kk-sopimuksella (400 e) jos en löydä sopivaa asuntoa. Tartuinkin lopulta tarjoukseen kuukaudeksi. Sain huoneeseen jääkaapin ja vaatteiden pesu järjestyi myös.

Las Palmasissa vuosi sitten kysyin kk-sopimusta kahteen halpahotelliin, mutta ne olivat silloin liian täyteen varattuja.

Puerto de la Cruzin asunnot

Asunnon haku Teneriffalta

Segundamanon kautta aloin seurata myös Puerto de la Cruzin uusia ilmoituksia. Löysin kuvan yksiön 1,5 kuukaudeksi ja muutan sinne 10. marraskuuta nykyisen sopimuksen päättyessä, vuokra on 340 e/kk.Sain testata nettiyhteyden toimivuuden ennen vuokrasopimuksen tekemistä. Maksoin 50 e etumaksun ja maksan loput 445 e muuttaessani asuntoon. Asunto sijaitsee noin 2 km päässä keskustasta.

Asunto Puerto de la Cruzissa Teneriffalla

Yksiössä on keittiö, jossa voin leipoa pullaa ;).

Asunnon haku Teneriffalta

Taidan perustaa pääkonttorin tuohon terassille.

Joulun ja uudenvuoden vietän Suomessa, mutta minne sen jälkeen on auki. Thaimaassa on ehkä liian kuuma ja Etelä-Afrikassa tapetaan ihmisiä, joten Kanaria on vahva vaihtoehto myös kevättalvella.

Vuokrasin asunnon Las Palmasista keväällä 2020

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

14 kommenttia

 1. Keittiöthän on toki pullan leipomista varten! :D Hyvä postaus! Empä ole ajatellutkaan että vois lomakohteesta ihan vuokrata kämpän pidemmäksi ajaksi. Pakkoko sinne olis vaan viikoksi lähteä :)

 2. Tosi mielenkiintoista. Nuo työpöydät näytävät melko vaatimattomilta. Miten saat tehtyä niitä it-hommia noilla? Oletko nähnyt kämppiä, joissa voisi vääntää koodia kunnolla?

   1. Mietin jonkun bungalowin vuokraamista. Voisikohan niiden terassilla olevaa muovipöytää käyttää työpöytänä? Siis siirtäisin sen pöydän sisälle. Jos olisi valmiiksi sisällä kunnon ruokapäytä ja siinä tuoli, se ratkaisisi ongelman.

  1. Jep, pöytähän sen ratkaisee miten voi ”koodia vääntää”.
   Tai sitten kämppä yleensä.
   Jos joku esittää noin typerän kysymyksen, niin miltähän ”koodin” tulos näyttää.

 3. Kiitos hyvästä ja tällä hetkellä itselleni tarpeellisesta postauksesta! Olemme lähdössä mieheni kanssa vuodenvaihteessa pariksi kuukaudeksi Teneriffalle, joten tässä oli tärkeää tietoa. Hyvä tietää etenkin tuo, ettei Santa Cruzista saa asuntoa vain pariksi kuukaudeksi vuokralle. Sinne olimme ajatelleet mennä, mutta täytynee vaihtaa suunnitelmaa Puerto de la Cruziin.

  1. Moi!
   Minulla on Hotelli Interpalacessa pieni huoneisto kaikilla mukavuuksilla etelään parveke ja hotellin uima-altaat käytössä. Huoneisto on tyhjillään joulukuun,tammikuun,helmikuun ja vuokra 550€/kk sijaitsee hienolla la paz alueella lyhyt matka keskustaan. terveisin Sakari

   1. Terve Sakari! Olemme menossa 4 hengen seurueella sinne päin 9.2.16 haluatko vuokrata huoneistoa meille viikoksi eli9-16.2-2016?

   2. moikka,mahtuuko siihen huoneistoon 2 henkilöä?siis tammikuu olisi kyseessä,onko muita kuluja?

 4. Kiitos hyvistä vinkeistä.
  Ollaan suunniteltu tulevamme Puertoon ensi syksynä kolmeksi kuukaudeksi.
  Hyvä tietää jotain muitakin vaihtoehtoja, joista voi vuokra-asuntoja hakea :-)

  1. Moi!
   Minulla on Hotelli Interpalacessa pieni huoneisto kaikilla mukavuuksilla etelään parveke ja hotellin uima-altaat käytössä. Huoneisto on tyhjillään joulukuun,tammikuun,helmikuun ja vuokra 550€/kk sijaitsee hienolla la paz alueella lyhyt matka keskustaan. terveisin Sakari

 5. Mielenkiintoista! Juttu on jo vanha,mutta ei se mitään. Etsimme myös talvikuukausiksi pientä,edullista vuokra-asuntoa vaikkapa Puertosta. Miten hyvin puhut espanjaa? Vai pärjäsitkö englannilla. Osaa jonkin verran espanjaa, mutta en mitään monimutkaista. Täytyy tutkia näitä sivustoja. Ensi syksynä olisi haaveena päästä viettämään talvi Teneriffalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *