Meksikon Cancunista Guatemalan Antiguaan

Antigua, Guatemala

Matkustin lentämällä Meksikon Cancunista Guatemalaan. Matkalla oli hieman vastoinkäymisiä, mutta pääsin perille.

Cancun, Meksiko

Kuvassa on ensimmäinen majapaikkani Cancunissa, joka oli jokin supertarjous, 8 e/yö.

Ostin varmuuden vuoksi lipun lentokenttäbussiin edellisenä päivänä, jotta saisin varmasti paikan haluamastani bussista klo 9 aamulla. Koneen lähtöaika oli 11:56 ja bussi saapui Cancunin kentälle vähän 9:30 jälkeen.

Netin kautta tehtävää Volaris-lentoyhtiön lähtöselvitystä en ollut voinut tehdä, koska nettisivu tarjosi kansallisuudekseni USA:a eikä sallinut korjausta. Siispä jouduin jonottamaan hitaasti etenevään lentokentän lähtöselvitykseen.

Yllättäen virkailija kysyi jatkolippua pois Guatemalasta eikä minulla sellaista ollut. Minunhan oli tarkoitus päättää paluuajankohta Meksikoon myöhemmin. Viime kerralla Guatemalaan saapuessani mitään jatkolippua ei kyselty, mutta silloin matkustin bussilla, joten se varmaankin selittää miksei silloin kysytty.

Minun piti siis poistua lähtöselvityksestä ostamaan paluulippua. Onneksi terminaalissa oli ilmainen langaton netti, joten kaivoin kannettavan esiin ja aloin kuumeisesti etsiä paluuvaihtoehtoja. Paluulennot helmikuussa olivat selvästi kalliimpia, alkaen 93 euroa, joten aloin etsimään bussiyhteyksiä.Bussiyhteyksiä sinänsä oli helppo löytää, olinhan tullut aikaisemmin Belizestä Guatemalaan bussilla. Bussiyhtiöillä ei kuitenkaan ollut netissä lippukauppoja, mutta Googlen kautta löysin Adrenalinetours-sivuston, joka myi netissä Flores – Belize City -lippuja. Päätin olla Guatemalassa neljä viikkoa eli ostin paluulipun helmikuun 12. päivälle.

Ehdin koneeseen vielä kohtuullisen hyvin, olin portilla vähän ennen 11:ä kun koneeseennousun aloitusajaksi oli merkitty 11.10. Käytännössä koneeseennousu alkoi myöhemmin.

Entä jos olisin saanut lähtöselvityksen tehtyä itse netin kautta – olisiko paluulippu tarkistettu silti jossakin vaiheessa?

Cancun, Meksiko

Lähtö Cancunista, vasemmalla takana näkyy suurin osa Cancunin 22 km pitkästä hotellivyöhykeestä. En asunut hotellivyöhykkeellä vaan edullisesti kaupungin keskustassa.

Cancun, Meksiko

Cancunin vedet ovat tyypillisesti turkooseja.

Guatemala City

Saapuminen Guatemala Cityyn.Guatemala City

Laskeutuminen Guatemala Cityn lentokentälle.

Guatemala Cityn lentokentällä tein sen virheen, etten nostanut tai vaihtanut rahaa ennen rajamuodollisuuksia. Saapumishallissa ei ollutkaan enää minkäänlaisia rahansaantimahdollisuuksia, mutta selitettyäni asian pääsin palaamaan takaisin rahanvaihtotiskille ennen maahantuloilmoituksen luovutusta. Sitten piti vielä selittää, että olin jo luovuttanut paperin ja läpivalaisuttaa matkatavarat.

Otin virallisen lentokenttätaksin jaetun version, se tuli maksamaan 9 euroa ja 50 km matka Antiguaan kesti tunnin.

Antigua, Guatemala

Majapaikkani Antiguassa kahtena ensimmäisenä päivänä oli Casa del Cerro, 15,50 euroa jaetulla kylpyhuoneella, aamiaisella ja langattomalla netillä. Langaton netti ei kylläkään toiminut kannettavalla sisällä huoneessa, puhelimella jotenkuten.

Antigua, Guatemala

Casa del Cerron aamiainen.

Antigua, Guatemala

Casa del Cerro on keltainen rakennus vasemmalla.

Antigua, Guatemala

Näkymä Casa del Cerron luota etelään kohti kaupungin keskustaa ja Agua-tulivuorta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *