antigua, guatemala

Antigua, Guatemala 26-29.3.2013

Antigua, Guatemala. 5a Avenuen holvikaari pohjoisesta etelään katsottuna, kuvattu pääsiäisviikon keskiviikkona.

5a Avenidan luostarin holvikaari pohjoisesta etelään katsottuna, kuvattu pääsiäisviikon keskiviikkona.

Flores – Guatemala City -bussin tauolla vaihdoin muutaman sanan kanadalaisen herrasmiehen kanssa, joka kertoi matkustaneensa paljon Guatemalassa, mm. Antiguassa ja Atitlan-järven alueella. Lonely Planet suosittelee kivenkovaa varausta tai voi jäädä ilman majoitusta Antiguan pääsiäisviikolla, mutta hänen mielestään pääsiäisviikollakin saa majoituksen ensimmäisestä budjettihotellista josta kysyy.

Hotel Burkhard, Antigua, Guatemala

Hotel Burkhard

Tiistaina sain majoituksen kahdeksi yöksi toisesta hotellista josta kysyin, mutta torstaina oli jo hankalampaa, sain kaksi jatkoyötä kuudennesta hotellista. Hinnat olivat pääsiäisviikon kunniaksi 1,5-2 -kertaiset. Hotel Burkhardin huoneesta omalla kph:lla ja tv:llä maksoin 15 e (norm. 11 e) ja Casa Santa Lucia 4:n huoneesta jaetulla kph:lla 20 e (norm.10 e)

Molemmissa oli wlan, mutta Santa Luciassa se toimi vain 2/3 ajasta. Hotel Burkhardia voin suositella, Santa Luciaa en oikein. Siivousta ei tehty perusteellisesti, ovet narisivat kauheasti ja ovikello raikui kolmanteen kerrokseen.

Antigua, Guatemala, aseistettu vartija

Luin matkaoppaasta, että aseellisten henkilöiden kuvaamista kannattaa välttää. Näin olen tehnytkin, mutta tässä tapauksessa pyysin luvan ja vartija ystävällisesti sen antoi. Toinen kuvausaihe mitä kuulemma kannattaa välttää, on yksittäisten lasten kuvaaminen ilman lupaa, sinua saatetaan luulla ihmiskauppiaaksi.Keskiviikkona onnistuin hajamielisesti formatoimaan kameran muistikortin, vaikka kuvat olivat vielä siirtämättä tietokoneelle. Löysin netistä tarvittavan pelastusohjelman ja sain kuvat palautettua.

Antigua, Guatemala, ruoka

Tämän katukeittiön (La Mercedin aukiolla) annoksen nimi oli churrasco tai joku pitempi c-alkuinen sana, hyvältä maistui (1,50 e ja juoma 0,50 e).

Antigua, Guatemala, ruoka

Jälkiruoaksi Churro-munkkeja (0,50 e) samasta paikasta.

Antigua, Guatemala, ruoka

Maistuva pannukakkuaamiainen torstaina (2 e).

Antigua, Guatemala

Tämä ei ole Suomen vapusta, vaan Antiguan pääsiäisestä.

Väkimäärä lisääntyi Antiguassa viikon mittaan joka päivä. Pitkänäperjantaina väenpaljous alkoi jo tuntua ajoittain ahdistavalta.Antigua, Guatemala

Claron pitkäperjantain erikoistarjous Antiguassa. Vihreässä julisteessa: ”Claron puhelin 9,50 e, sisältää 10 e saldoa”. Tietysti olin juuri edellisenä päivänä hankkinut toisen operaattorin (Tigo) liittymän huonommin ehdoin.

Antigua, Guatemala

Dorkan kaunessalonki :)

Antigua, Guatemala

Kävin todella isossa matkamuistomyymälässä. Onneksi tai onnettomuudeksi reppuun ei mahdu matkamuistoja.

Antigua, Guatemala, katedraali

Reissuesan Antigua-kuvat

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *