antigua

Antiguan pääsiäiskulkueet, Guatemala 26-29.3.2013

Pitkäperjantain kulkue Antiguassa, onko tässä Pontius Pilatus?

Seurasin Guatemalan Antiguassa pääsiäisen viettoa tiistaista lähtien. Antiguan pääsiäisviikkoon kuuluu jokapäiväiset pääsiäiskulkueet, pääsiäismatot ja jumalanpalvelukset. Nyt puhutaan katolisten pääsiäisenvietosta, protestantithan eivät kulkueita harrasta, vaan pitävät sellaisia epäjumalanpalveluksena. Kulkueessa katolinen tunnustaa julkisesti uskonsa.

Guatemalassa roomalaiskatolisuus on valtauskonto, mutta protestanttiset kirkot ovat kasvattaneet selvästi markkinaosuuttaan viime vuosikymmeninä. Nyt noin puolet uskovista on protestantteja, joista suurin ryhmä ovat helluntailaiset.

Antigua, Guatemala

Keskiviikkona pääsin seuraamaan lasten pääsiäiskulkuetta, josta ylläoleva kuva, joka on otettu 1a Calle del Chajonin varrella. Lapsetkin kantoivat valtavia lavoja, joilla esiintyvät päähenkilöt olivat tietysti Jeesus ja Maria.

Antigua, Guatemala. Pitkänperjantain kulkue.

Pitkänperjantain kulkue oli upein. Kukahan tämä komeassa oranssikeltaisessa puvussa kulkeva on, kuningas Herodes?

Antigua, Guatemala.

Näyttävät pääsiäismatot ovat olennainen osa pääsiäiskulkueita. Matot tehdään pääasiassa värjätystä sahanpurusta. Heti kun kulkue oli marssinut ohi, matot poistettiin koneellisesti.Antigua, Guatemala. Pitkänperjantain kulkue.
Antigua, Guatemala. Pitkänperjantain kulkue.

30 valokuvaani Antiguan pääsiäiskulkueista

Kuvasin myös viiden minuutin videon Antiguan pääsiäisjuhlinnasta. Kulkueiden lisäksi mukana on hieman katuesiintyjiä. Kuvasin videon Sony NEX-5R -järkkärillä, koska videokamerani on rikki.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *