Montenegro 2021

Vietin muutaman päivän Montenegrossa syyskuun puolivälissä 2021, ja tein uusintakäyntejä joihinkin suosikkipaikkoihini.

Budvan vanhakaupunki, Montenegro

Budvaan saavuttuani kävin ensimmäiseksi nostamassa euroja Erste-pankin automaatista, ja tein samalla pienen kävelykierroksen vanhaankaupunkiin.

Ricardova Grava -uimaranta,Budvan vanhakaupunki

Budvan vanhankaupungin Ricardova Glava -uimarannalla oli syyskuun 13. päivä yllättäen kansaa kuin olisi vielä kesäsesonki.

Olin varannut aamulla majapaikan yhdeksi yöksi Apartmani Vivamista, koska siellä oli tarjolla pyykinpesukone. Saavuin varauksessa arvioimaani aikaan alkuillasta. Emäntä löytyi kun lähetin tekstiviestin, mutta hän ei ollut huomannut koko varausta eikä ollut siivonnut huonetta, joten hän pyysi palaamaan 40 minuutin kuluttua.

Autokorjaamo Pitstop, Montenegro

Seuraavana aamuna löysin Google-karttojen kautta lähistöltä hyvät arvostelut saaneen venäläisten ylläpitämän Pitstop-autokorjaamon, joten kävin vaihdattamassa palaneen lähivalopolttimon (12 e) sekä öljyt ja öljynsuodattimen (61,66 e). Öljynsuodattimen kävin ostamassa korjaamon neuvojen mukaan Budvan keskustan Nextautosta.

Kävin myös ostamassa paikallisen SIM-kortin, joksi valikoitui Mtel. 10 eurolla sain 500 gigatavua nettiä kahdeksi viikoksi eli taatusti tarpeeksi.Kotorinlahti, Montenegro

Autonhuollon jälkeen lähdin ihailemaan Kotorinlahtea Kotorista Njegusiin johtavan serpentiinitien varrelta. Äärimmäisenä vasemmalla näkyy Tivatin kaupunki, oikealla Kotor.

Kotorinlahti, Montenegro
Kotorinlahti, Montenegro

Valtavia risteilyaluksia ei tällä kertaa näy Kotorin vanhankaupungin luona olevassa laiturissa.

Kotorinlahti, Montenegro
Njegus, Montenegro

Kävin Njegusissa syömässä herkullisen njegusilaisen pihvin, jossa on juustoa ja savukinkkua. Ruokailun hinta oli 11 euroa. Ravintolan (Kafana Porto Turo) valitsin näköalapaikan luona jaetun mainoksen perusteella. Sisällä ei saanut syödä koronarajoitusten vuoksi, mutta terassilla sai.

Budva, Montenegro

En jaksanut ajaa Kotorin serpentiinitietä uudelleen (pysähtely kapealla tiellä vastaantulijoiden vuoksi on rasittavaa), joten palasin Cetinjen kautta isompia teitä äänikirjaa kuunnellen, ja pysähdyin kahville Panorama-kahvilaan Budvan yläpuolelle.

Budva, Montenegro

Budva Panorama-kahvilasta katsottuna.

Lilian Apartments, Budva, Montenegro

Kirjauduin Kotorin-Njegusin retken jälkeen hienoon Lilian Apartmentsiin 21 e/yö. Kyseessä oli 50 neliön asunto parvekkeella varustettuna. Ilmastointilaitteita oli kolme, kaksi olohuoneessa ja yksi makuuhuoneessa. Makuuhuonetta en käyttänyt, vaan nukuin olohuoneessa. Sesonkiaikana hinta on epäilemättä moninkertainen.Lilian Apartments, Budva, Montenegro

Lilian Apartmentsin keittiö. Olin varannut vain yhdeksi yöksi kuten lähes aina teen, jotta mahdollisesti huonoksi osoittautuvasta kämpästä pääsee nopeasti eroon. Asunto osoittautui hyväksi kuten kuvien ja arvosteluiden perusteella olin odottanut, ja pyysin jatkoa kaksi yötä.

Sveti Nikola, Budva, Montenegro

Seuraavana päivänä tein veneretken Budvan edustalla olevalle Sveti Nikolan saarelle kuvassa näkyvällä katamaraanilla, 4 e meno-paluu.

Sveti Nikola, Budva, Montenegro

Google-kartan mukaan tämän Sveti Nikolan rannan nimi on Four hooves beach. Lepolasset on sijoitettu harvinaisen väljästi.

Sveti Nikola, Budva, Montenegro

Sveti Nikolan Halfmoon Beach (Puolikuuranta). Rantatuolit varjoineen maksavat Sveti Nikolalla enemmän kuin Budvassa, Halfmoon Beachilla 15-20 euroa, maanpuoleisella Hawaii Beachilla 10 e.

Sveti Nikola, Budva, Montenegro
Sveti Nikola, Budva, Montenegro
Sveti Nikola, Budva, Montenegro

Kävin Halfmoon Beachilla uimassa ja otin hieman aurinkoakin, ja palasin katamaraanilla Budvaan.

Mogren-uimaranta, Budva, Montenegro

Budvassa kävin katsomassa yhtenä Budvan kauneimmista pidettyä rantaa eli Mogrenia. Etualan rantaa kutsutaan Mogren I:ksi ja vasemman laidan rantaa Mogren II:ksi. Mogren II:lle kuljetaan luolan kautta.

Mogren-uimaranta, Budva, Montenegro

Mogrenilla oli liikaa väkeä suhteessa rannan kokoon, ei erityisemmin houkutellut tunkea sekaan, varsinkin kun Montenegron koronan ilmaantuvuusluku oli reilut 1200.

Ballerinapatsas, Budva, Montenegro

Ballerinapatsas Budvan vanhastakaupungista Mogren-rannalle johtavan rantapolun varrella.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Seuraavana päivänä kävin Kotorin vanhassakaupungissa.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Kotorin vanhankaupungin muureja.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Linnoituksen laella tai sinne johtavilla 1350 portailla en jostakin syystä nähnyt ketään. Olisiko syynä härskisti noussut hinta vai noin 28 asteen lämpötila? Vuonna 2015 nousu Kotorin vanhankaupungin yläpuolella sijaitsevalle linnoitukselle maksoi 3 euroa, ja helteelläkin siellä riitti kävijöitä. Nyt hinta oli 8 euroa.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Pyhän Johanneksen linnoituksen pääsisäänkäynti.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Trg od Oruzja eli Aseaukio on Kotorin vanhankaupungin pääaukio Meriportin eli pääsisäänkäynnin luona.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Vastanaineet Kotorin pääaukiolla.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Värikkäitä sateenvarjokatteita näkyy nykyään vähän joka puolella.

Kotorin vanhakaupunki, Montenegro

Onnistuin kuvaamaan Kotorin Pyhän Luukkaan aukiolla vahingossa kaksi pappia samaan kuvaan. Pieni kirkko on ortodoksinen Pyhän Luukkaan kirkko vuodelta 1195.

Kaikki Reissuesan matkablogin Montenegro-postaukset

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Montenegro on omalla listallani aika korkealla seuraavaksi matkakohteeksi. Erityisesti kiinnostaisi lähteä Durmitoriin patikoimaan ja samalla reissulla voisi tsekata muutaman muunkin alueella olevan luontokohteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *