montenegro 2015 syksy

Montenegro vk 38-41/2015 ja matkasuunnitelmat

Montenegro syksy 2015

Kerron kuulumisia Montenegron syksystä ja mietin matkasuunnitelmia.

Tivat

Tivat, Montenegro

Tivatin lentokentän lähellä on Kalardovon uimaranta, jolla olen käynyt muutaman kerran. Uimarannalta löytyy myös varjoisaa aluetta ja sieltä näkee mainiosti lentoon lähtevät koneet. Ranta on matala ja tyyni.

Tivat, Montenegro

Nordstar ja S7 ovat venäläisiä lentoyhtiöitä. Tivatin lentokentältä on matkaaa Tivatin keskustaan 3 km, Kotoriin 9 km, Budvaan 20 km ja Bariin 58 km.

Montenegron parhaan pizzan metsästys

Tivat, Montenegro

Montenegrolainen kinkku on kyllä hyvää myös pizzassa, mutta liian suolaista.

Kotor, Montenegro

Kävin 26.9 nousemassa Kotorin linnoitukselle ja kuvaamassa videon. Ennen nousua kävin tankkaamassa Kotorin katedraaliaukiolla kuvan Dekameron-ravintolassa, jossa saa melko hyvää pizzaa. Samaa ei voi sanoa viereisestä Pizzeria Sarasta, jonka pizza oli vetelää ja oudonmakuista.

Budva, Montenegro

Käytän harvoin Tripadvisoria ravintoloiden etsimiseen, mutta turvauduin siihen etsiessäni Montenegron parasta pizzeriaa. Löysin Budvan vanhastakaupungista kaksi kehutuinta ja kävin molemmissa (en samalla kertaa ;)). Pizzeria Lavin tonnikalapizza oli oikein hyvää, mutta Sambran (kuvassa) erinomaista. Sambra on melko kallis täkäläisellä mittapuulla, pizza ja limsa maksoivat 11 euroa.Budva, Montenegro

Ravintola-pizzeria Sambra Budvan vanhassakaupungissa.

Kotorinlahti

Kotorinlahti, Montenegro

En ole vieläkään kyllästynyt Kotorinlahden maisemiin.

Kotorinlahti, Montenegro

Täällä päästetään lehmiä vapaasti liikkumaan teiden varsille (kuvassa oikealla), mitä on hieman vaikeaa ymmärtää. Eikö ne aiheuta vaaratilanteita kun autoilijat joutuvat äkillisesti pysähtymään.

Budva

Budva, Montenegro

Syyskuun loppuun asti oli täysin rantakelit, 25 astetta, mutta lokakuun puolella sää on muuttunut epävakaisemmaksi. Toki lämpötila vieläkin nousee hieman 20 asteen yläpuolelle silloin kun ei sada. Kuvan Greco Beach on laskenut drinkkien hinnat 5 eurosta 3 euroon, mutta odottelen vielä niiden halpenemista 1 euroon ;).

Budva, Montenegro

Olen ajanut Adrian valtatietä tämän näköalaravintolan ohi kymmeniä kertoja, mutta eilen viimein pysähdyin.

Budva, Montenegro

Capuccino maksoi 1,80 e. Näissä Jaz-rannan maisemissa kelpaisi käydä kyllä syömässäkin, olin katsovinani ruokalistasta, että hinnat eivät olleet kohtuuttomat.Matkasuunnitelmat

Olen asunut jo reilun vuoden ulkomailla, mutta 3 kk siitä EU:n sisäpuolella (Teneriffalla), joten en voikaan vielä tuoda autoa Suomeen arvonlisäverottomasti, autoverotta kyllä jo onnistuisi. Tarvittava 12 kk EU:n ulkopuolella asumista tulee täyteen 9.1.2016.

Minun on kuitenkin käytävä Suomessa autolla, kesärenkaat pitää vaihtaa talvirenkaisiin. Lähden ajelemaan Montenegrosta kohti Suomea viikon päästä eli perjantaina 16. lokakuuta.

Olen viime aikoina suunnitellut, että en palaisi enää Balkanille, vaan marraskuusta 2015 tammikuuhun 2016 asuinmaani olisi Venäjä. Mikäli Suomen Venäjän suurlähetystön sivujen tieto pitää paikkanssa, minun pitäisi päästä Venäjälle vientirekisteröidyllä autollani.

Toisaalta kaksi viikkoa sitten kirjoitin Trans-Siperia autolla -ideastani. Sen toteuttamiseen ihanteellinen ajankohta olisi huhti-kesäkuu. Jos menen nyt Venäjälle, viisumisäädösten vuoksi voisin lähteä Siperiaan vasta toukokuussa. Tämä tarkoittaisi käytännössä Siperian matkan lykkääntymistä syyskesään tai hamaan tulevaisuuteen.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

  1. Moikka,
    Paljonko on tullut kiloja lisää, kun vaan pitsalla ja kolalla herkutellaan?

    1. Eipä ole tietoa onko tullut kiloja lisää kun en ole koko kesänä käynyt puntarissa. Täytynee punnita kun tulen Suomessa käymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *