Autolla Pietariin katsomaan EM-jalkapalloa

Lähden maanantaina 14.6.2021 omalla autolla Pietariin katsomaan jalkapallon EM-kisoja.

Tarvittavat dokumentit

Tarvittavat dokumentit ovat nyt kaksi päivää ennen lähtöä kasassa:

 • passi
 • sähköinen FAN ID tulostettuna paperilla, toimii viisumina
 • ottelulippu puhelimessa
 • ajokortti
 • auton väliaikaisen tuonnin tulliselvityslomake 2 kpl kaksipuolisesti tulostettuna (venäjänkielinen lomake suomeksi täytettynä)
 • vakuutusyhtiön vihreä kortti eli green card autolle (englanniksi)
 • todistus korkeintaan 72 tuntia vanhasta negatiivisesta PCR-koronatestistä (englanniksi)
 • matkavakuutustodistus (englanniksi)

Ottelulippua ei rajalla kysytä, mutta FAN ID on saatu sen perusteella.

Minulla on voimassaoleva Venäjän vuosiviisumi, mutta sillä ei ole nyt maarajalla mitään virkaa, vaan vaaditaan FAN ID.

Toyota Prius 2011.

Vihreä kortti on oltava mukana liikenneonnettomuuksien varalta, joskus se saatetaan tarkistaa rajalla. Vaihdoin tällä viikolla auton vakuutusyhtiötä netin kautta ja sain green cardin tulostettua saman tien. Autossani on täyskasko, joka on voimassa myös Venäjällä.

Koronatestini on päivätty pe 11.6 klo 14.48 eli Venäjän raja pitää olla ylitettynä ma 14.6 klo 14.48 mennessä. Se tarkoittaa, että lähden matkaan mahdollisimman aikaisin maanantaiaamuna ettei maahanpääsy kaatuisi mahdollisesti pitkiin jonoihin rajalla.Matkavakuutus ei ole pakollinen, mutta olisi tyhmää matkustaa ilman sitä.

Puhelimen navigaattoreihin olen ladannut offline-kartat (Google Maps ja Here WeGo), koska menomatkalla minulla ei ole venäläistä prepaid-liittymää. Hankin sellaisen kyllä heti Pietarissa.

Sähköinen FAN ID käy vain rajalla eli Pietarissa noudan laminoidun FAN ID:n Nevski Prospekt 48:sta tai sen ollessa ruuhkautunut Piterland-kauppakeskuksesta.

Auton varusteet

Auton varusteina on Venäjällä oltava varoituskolmio, palosammutin ja ensiapulaukku. Minulla on nämä mukana, mutta käytännössä näitä ei juuri tarkisteta.

Lisäksi minulla on mukana 10 litran bensakanisteri. 10 litraa on maksimimäärä, jonka bensaa saa tuoda Venäjältä.

Vararengasta minulla ei autossa ole, mutta paikkaussumutepullo ja kompressori löytyvät.Auton pysäköinti Pietarissa

Pysäköin Priusin Pietarin keskustaan ilmaiseksi kadulle jonnekin Inzhekon-hotellin lähistölle, ja kuljen kaupungilla julkisilla liikennevälineillä ja kävellen. Maksullinen pysäköinti yleistyy lähivuosina Pietarin keskustassa, mutta tällä hetkellä suurin osa keskustasta on vielä ilmaista aluetta.

Edit. Ehkä välttelen keskustaan ajamista tällä kertaa mahdollisten ruuhkien vuoksi, ja etsin parkkipaikan metrolinjan varrelta, esim. Chyornaya Rechka -metroaseman luota.

Ottelupäivänä ja sitä seuraavana päivänä lipunomistaja voi käyttää julkista liikennettä maksutta puhelimen lippusovelluksen matkakortilla.

Otteluliput

Suomi – Venäjä -lippuni.

En saanut EM-kisojen lippuarvontojen kautta ostettua yhtään lippua, mutta se ei loppujen lopuksi ollutkaan ongelma.

Ostin Suomi-Venäjä -ottelulipun tällä viikolla Futisfoorumin ilmoituksen kautta. Lippuja on paljon myynnissä, koska monet ovat viime hetkessä peruneet matkansa. Lippuja myydään niiden nimellisarvolla tai jopa puoleen hintaan.

Suomi-Belgia -lippua en ole vielä ostanut. Päätän to 17.6 jäänkö vielä Pietariin odottelemaan ma 21.6 pelattavaa Belgia-ottelua.

Ja olisihan Pietarissa myös Ruotsi – Slovakia ja Ruotsi – Puola -ottelut…

Pietarin jalkapallostadion

Hotellit

Olen varannut Booking.comin kautta hotelli Inzhekonin kolmeksi yöksi (14-17.6), ja hotelli Energetikin kahdeksi yöksi (17-19.6.). Molemmat varaukset voin tarvittaesssa perua ilmaiseksi vielä varauksen alkamispäivänä.

Koronatilanne

Olen saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen reilu kuukausi sitten. Se tarkoittaa yleensä ottaen jopa noin 90 % suojaa koronavirukselle. Poikkeuksena tähän on Delta- eli Intian variantti, jolle suoja on vain noin 40 % luokkaa. Toivottavasti siis Intia-variantti ei ala jylläämään Pietarissa.

Pietarilaisista on rokotettu vain noin 13 % ja virallinen ilmaantuvuusluku on 218, mutta oikea luku voi olla 2-10 -kertainenkin. Toisaalta riskiä vähentää se, että jopa puolet paikallisista on jo saattanut sairastaa koronan.

Jalkapallostadionilla täyttöaste on 50 %, ja maskeja on käytettävä. Stadionille mennessä koronatestitodistusta ei tarvita, mutta kuume mitataan portilla, ja saapumisajat stadionille on porrastettu.

Fanituotteet

EURO 2020 -fanituotteet: lippis ja lipsukat.

Ostin EURO 2020 -fanituotteina lippiksen ja lipsukat. Lisäksi ostin sinisen Finland -T-paidan.

Fanikatsomot

Käyn Pietarissa katsomassa muualla pelattavia EM-otteluita ilmaisissa fanikatsomoissa, joita on 3 kpl.

Jubileini-fanikatsomo, Pietari

Pietarin Jubileini-hallin fanikatsomo 2016 jääkiekon MM-kisojen aikaan, Venäjä – Saksa -puolivälieräottelu.

Pietarin keskustan Konjushennaja-aukion eli Talliaukion fanikatsomo vuonna 2016.

Pietari-matkaoppaani (88 käyntikohdetta)

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

 1. Kiinnostavaa, täytyykin käydä lukemassaa muutkin jutut. Itse en ole koskaan käynyt Venäjällä. Kovasti olen miettinyt, olisiko järkevämpää matkustaa junalla vai omalla autolla, mutta ilmeisesti omallakin autolla siellä on varsin näppärää liikkua?

  1. Junalla Pietariin matkustaminen on helpointa ja nopeinta, rajamuodollisuudetkin hoituvat liikkuvassa junassa. Autolla liikkuessa pitää nähdä hieman vaivaa, esim. rajanylitystä varten on täytettävä auton väliaikaisen tuonnin paperit. Liikenteessä pitää olla varovaisempi kuin Suomessa, ja väistettävä ohiajavia ja vastaantulevia pientareelle. Autoilu on kyllä halpaa venäjällä, bensiini noin 0,60 e/litra.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *