Patikointia Pirkkalassa, Tampereella ja Himangalla

Ukrainan reissun jälkeen olen alkanut harrastaa patikointia eli kävelyä.

https://www.facebook.com/reissuesa/posts/10156657256063914

Enimmäkseen olen patikoinut Pirkkalassa kotini ympäristössä pitkin rantoja ja metsäpolkuja (otsikkokuvassa on Pirkkalan Haikanlahti). Tyypillinen lenkin kesto on ollut reilun tunnin eli 6-7 km. Kuuntelen kävellessä äänikirjoja, joten aika kuluu nopeasti.

https://www.facebook.com/reissuesa/posts/10156685316348914

Olen käynyt myös kiertämässä Suolijärven Tampereen Hervannassa.

Himangan Sautinkarin luontopolku

Kävin Himangalla venetsialaispäivänä 24.8.2018 paitsi mökillä myös patikoimassa. Kävelin Leipämäentieltä Raumankarin kautta Sautinkarille, josta lähtee Sautinkarin luontopolku Meksille. Kävelymatkaa kertyi 8,3 km ja kävelyaikaa 1 h 43 min.

Sautinkarintiellä Lestijoen rannalla on Himangan vaakuna. Himangan kunta liittyi Kalajoen kaupunkiin vuonna 2010 ja Himangan vaakunasta tuli Kalajoen uusi vaakuna.

Sautinkarin luontopolun alku viittoineen löytyy Sautinkarin leirintäalueen laidalta kun seuraa ensin lintutornille osoittavaa liikennemerkkiä.Sinisellä maalilla merkitty luontopolku saapuu Meksin kallioille tästä eteläpuolelta.

Näkymiä Meksin kallioilta.

Paluumatkan alun Meksiltä kävelin hieman eri reittiä, olisikohan tämä latupohjaa.

Auringonlasku mökillä Letossa.

26 km patikointi Pyhäjärven maisemareittiä

Torstaina 6.9.2018 kävelin 26 km ja 4:45 h matkan suunnilleen Pyhäjärven maisemareittiä. Reitti oli kävelymatkaksi hieman pitkä, joten oikaisin mahdollisuuksien mukaan.

16 km paikkeilla selkä alkoi kipeytyä ja kuntokin osoittaa hiipumisen merkkejä, mutta jatkoin koko 26 km ilman taukoja jos kuvaus- ja vessataukoja ei lasketa. Vettä minulla oli mukana reilusti (1,5 l), mutta ei mitään eväitä.Halusin kokeilla 25 km kävelyä, koska se olisi tyypillinen päivämatka Pyhän Jaakobin vaellusreitillä Ranskan rajalta Espanjan Santiago de Compostelaan. Reitti on 800 km eli 25 km pitäisi kävellä 32 päivänä peräkkäin. Minun pitäisi vielä nostaa kuntoa ennen kuin olisin valmis lähtemään Compostelan vaellukselle.

Rajasillalla Pirkkalan ja Nokian rajalla oli vielä sumua. Lähdin matkaan vähän ennen kymmentä aamulla. Taukopaikoista Rajasillan kahvila olisi ollut sopivasti matkan varrella, mutta se oli liian alkumatkassa (kiersin reitin myötäpäivään).

Kelluva sauna Maaveräjänlahdella.

Syksyn merkkejä Villilässä.

Pispalassa oli tyyntä.

Tampereen Kintulammin retkeilyalue

Kävin sunnuntaina 9.9.2018 veljen perheen kanssa patikoimassa 7,5 km Tampereen Kintulammin luonnonsuojelu- ja retkeilyalueella.

Edellinen yö oli Suomen ladun Nuku yö ulkona -yö, joten retkeilyalueella oli useita telttoja.

Seri, Onni ja Toivo.

Pidimme kahvitauon puolimatkassa tämän Kaukaloinen-järven luona.

Komeaa metsää.

Kirkkokiven laavu.

Tämä puu ei ole kaatunut ihan eilen.

Kaatunut puu leijuu itsestään ilmassa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *