Skopje

Skopje, Makedonia

Skopje, Makedonia

Tein 9 km kävelyretken Skopjen keskustassa.

Skopje, Makedonia

Patsaan virallinen nimi on ”Soturi hevosen selässä”, jotta nimi ei ärsyttäisi Kreikkaa, mutta kaikki tietävät, että patsas esittää Aleksanteri Suurta. Aleksanteri Suuri oli Makedonian kuningas ja sotapäällikkö vuosina 336-323 eaa. Silloinen Makedonia sijaitsi nykyisin Kreikkaan kuuluvalla alueella, mutta laajeni valloitusretkien tuloksena Egyptiin ja Persiaan. Taustalla näkyy Vodno-vuoren 66-metriä korkea Millenium-risti.

Skopje, Makedonia

Äiti Teresa syntyi Skopjessa ja tässä on hänelle pyhitetty museo, joka edustaa retrofuturistista tyylisuuntaa. Pihalla on kaksi Äiti Teresaa esittävää patsasta. Äiti Teresaa kunnioitetaan muuallakin – ajelin Ohridista Skopjeen Äiti Teresan moottoritietä.

Skopje, Makedonia

Makedonia-aukion terasseja.

Skopje, Makedonia

Makedonia-aukion 21-metrinen riemukaari valmistui vuonna 2012 ja se on omistettu Makedonian 20-vuotiselle itsenäisyydelle.

Skopje, Makedonia

Arkeologinen museo näyttää historialliselta rakennukselta, mutta on ihan uusi.Skopje, Makedonia

1400-luvulta peräisin oleva Kameni most eli Kivisilta johtaa keskusaukiolta Vardar-joen yli vanhaankaupunkiin, jossa on paljon moskeijoita.

Skopje, Makedonia
Skopje, Makedonia
Skopje, Makedonia

Skopjen keskustassa on paljon uusia historiallisia patsaita, jotka esittävät kansallissankareita. Nämä patsaat ja antiikin tyyliset rakennukset ovat osa nykyisen valtapuolueen mielipiteitä jakavaa Skopje 2014 -projektia.

Museo ja patsaat näyttävät minusta hyviltä, riemukaari ei niinkään. Projektiin on käytetty valtavasti rahaa ja olisi helppo keksiä muitakin kohteita, joihin rahoja olisi voinut käyttää. Esimerkiksi Makedoniat tiet olivat huonokuntoisempia kuin missään muussa tämän reissun 13 maassa.

Skopje, Makedonia

Kävin kebabilla vanhassakaupungissa, laskua kertyi alle 3,5 euroa.

Skopje, Makedonia

Vanhankaupungin ravintoloita lähellä Vardar-jokea.

Skopje, Makedonia

Näkymä 500-luvulta peräisin olevan Kale-linnoituksen muurilta kohti Arkeologista museoa, Kivisiltaa ja Makedonia-aukiota.Skopje, Makedonia

Makedonia-aukion seudulla on myös useita moderneja patsaita. Annoin tälle patsaalle nimen ”Tuntemattoman kännykkäriippuvaisen patsas” :).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Upean näköinen kaupunki! Tuli kuvista ihan Rooma mieleen.

    Tuo soturipatsas tosiaan on aika identtinen kuin vaikkapa Thessalonikin keskustan Aleksanteri Suuri -patsas. Mutta mikäs siinä, jos nimen muuttaminen pitää kreikkalaisten suuttumuksen kurissa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *