Makedonian Matka-kanjoni ja Unkarin Eszergom

Eszergom, Unkari

Kävin Makedonian Matka-kanjonissa Skopjen lähellä ja Unkarin pohjoisrajan Eszergomissa.

Matka-kanjoni, Makedonia

Matka-järvi, Makedonia

Lähtöaamuna Skopjesta olikin yllättäen aurinkoista, joten päätin sittenkin käväistä ensin Matka-järvellä ennen kuin lähden ajelemaan kohti Serbian Novi Sadia. Matka-järvelle on matkaa noin 20 km Skopjen keskustasta.

Matka ei tarkoita makedonian kielellä matkaa vaan kohtua. Tämä näkymä avautuu pian padon jälkeen. Padon luona oli kuvauskielto, mutta kyllä siellä monet ottivat kuvia.

Matka-järvi, Makedonia

Saapuminen kanjonin ravintolan ja hotellin luokse.

Matka-järvi, Makedonia

Ei hassumpi maisema aamiaispöydässä.

Matka-järvi, Makedonia

Tykkäsin Matka Canyon Salad -annoksesta.Matka-järvi, Makedonia

Ravintola vaikutti suositulta, lähinnä vettä olevilla pöydillä oli ”varattu” -lappuja.

Matka-järvi, Makedonia

Kanjonin reunaa olisi päässyt kävelemään 6 km, mutta kävin vain lyhyen matkan päässä, koska minua odotti 550 km ajomatka. Taksiveneitä oli myös tarjolla ja kanootteja. Kanoottien vuokra olisi ollut tosi halpa, noin 2,50 euroa per puoli tuntia.

Matka-järvi, Makedonia

Eszergom, Unkari

Eszergom, Unkari

Yövyin Eszergomissa Unkarin pohjoisrajalla Lila Akác Panzióssa 17 e hintaan. Huone oli muuten hyvä, mutta kylpyhuoneessa löin pään kattoon pari kertaa.

Eszergomin maamerkki on vuonna 1856 vihitty katedraali, joka on Unkarin suurin rakennus ja Euroopan kolmanneksi suurin kirkkorakennus (mikäli Wikipedian tiedot pitävät paikkansa). Tämä kuva on otettu Tonavan Slovakian puoleiselta rannalta Sturovosta.

Eszergom, Unkari

Katolisen basilikan sisäkorkeus on 71 m, maksimikorkeus 100 m, pituus 118 m ja leveys 49 m.

Eszergom, Unkari

Kuvassa näkyy Tonava-joen ylittävä rajasilta. Mitään rajapysähdyksiä ei EU-maiden välillä ole, joten maasta toiseen voi ajella ihan vahingossakin kuten minulle kävi sopivaa kuvauspaikkaa etsiessäni.Eszergom, Unkari

Tarkoitukseni oli käydä basilikassa sisälläkin, mutta illalla kirkko oli jo ehtinyt sulkeutua ja aamulla minulla ei ollut forintteja pysäköintiä varten enkä viitsinyt lähteä rahaa vaihtamaan, koska olin juuri maasta poistumassa ja olin tähän asti pärjännyt ilman käteistä.

Eszergom, Unkari

Näkymä kirkon luota Tonavalle.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *