Suokonmäen näkötorni

Suokonmäen näkötorni, Lehtimäki, Alajärvi 28.6.2011

Näkötorni, Lehtimäki, Alajärvi, Suokonmäki

Alajärven kaupungin matkailusivut kertovat Lehtimäen Suokonmäen näkötornista seuraavaa:

Lehtimäen mäkiasutusalue on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi Valtioneuvoston päätöksellä vuonna 1995. Se poikkeaa omaleimaisuudellaan huomattavasti muista Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevista valtakunnallisesti merkittävistä maisema-alueista. Korkeat mäet, lakialueen asutuksineen ja rinteillä sijaitsevine peltoineen ovat komea näkymä lähestyttäessä Lehtimäen taajamaa. Mäkimaiseman omaleimaisuus perustuu viljeltyjen rinnepeltojen, horisonttia hallitsevan perinteisen rakennuskannan ja alavien metsämaiden kontrastiin.

Suokonmäen näkötorni, Lehtimäki, Alajärvi

Alajärven matkailusivut eivät kerro Suokonmäen näkötornin osoitetta. Samaan ilmiöön olen kyllä törmännyt muillakin matkailusivuilla eli tarkkaa osoitetta ei vahingossakaan kerrota. Tornia voi etsiä navigaattorin avulla syöttämällä osoitteeksi Suokonmäentie, Alajärvi.

Lehtimäen näkötorni

68-tien varrella on nähtävyystienviitta, mutta siinä ei lue mistä nähtävyydestä on kysymys. Kun jatkaa tiukasti viitan suuntaan, tulee Näkötorni-viitta vastaan. Pohjoisesta päin lähestyttäessä näkötorni näkyy kauas 68-tielle.

Lehtimäen näkötorni, Alajärvi

Komiat on maisemat, ei siskon porukka turhaan suositellut täällä käyntiä. Wikipedia kertoo, että tämän kylän nimi on Peräkylä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *