Tampereen Näsinneula syksyllä 2018

Näsinneula, Tampere

Kävin katselemassa Tampereen syksyisiä maisemia Näsinneulan näköalatasanteelta.

Pysäköinti, Näsinneula, Tampere

Auton sai Särkänniemessä parkkiin ilmaiseksi nyt kun Huvipuisto ei ollut auki.

Kahvila, Näsinneula, Tampere

Pääsylippu Näsinneulaan maksoi 5,90 euroa. Näsinneula on auki päivittäin klo 11-20.30. Näsinneulan korkeus on 168 metriä ja näköalatasanne sijaitsee 120 metrissä.

Ulkonäköalatasanne oli suljettu, joten tämän postauksen kuvat on otettu lasin läpi. Toisaalta ehkä hyväkin, ulkona tasanteella olisi ehkä paleltunut yhden asteen lämpötilassa.

Näsinneula, Tampere

Näkymä alas kohti Särkänniemen huvipuistoa.

Näsinneula, Tampere

Vasemmalla takana Lapinniemessä iso punaoranssi rakennus on Holiday Club Tampereen kylpylä. Valkoiset savut tulevat Naistenlahden sataman takaa Naistenlahden voimalaitoksesta.Etualalla oikealla on rakenteilla Ranta-Tammelan kaupunginosa, joka syntyi Rantaväylän tunnelin myötä.

Postauksen kuvat etenevät myötäpäivään.

Näsinneula, Tampere

Vasemmalla rautatatiesillan oikealla puolella on Tampellan kaupunginosan uusia rakennuksia.

Etualan Näsinpuiston keskellä on keltainen Näsilinna, jossa sijaitsevat Museo ja Kahvila Milavida sekä Ravintola Von Nottbeck.

Näsilinnan takana Tammerkosken oikealla rannalla näkyvät Finlaysonin ja vasemmalla Museokeskus Vapriikin ja Tampellan rakennukset (pressuja katolla).

Näsinneula, Tampere

Vasemmalla Tammerkosken rannalla on Tampellan kaupunginosan uusia rakennuksia.Oikealla Vapriikin takana kohoava kirkko on Tampereen tuomiokirkko.

Näsinneula, Tampere

Finlaysonin alueen takana kuvan keskellä näkyvä oranssi rakennus on Radisson Blue Grand Hotel Tammer. Mustavalkoinen pilvenpiirtäjä oikealla on Solo Sokos Hotel Torni, jonka ylimmässä kerroksessa sijaitsee hyvä näköalapaikka Moro Sky Bar.

Näsinneula, Tampere
Näsinneula, Tampere

Vasemmalla takana korkea rakennus on Sokos Hotel Ilves. Siitä oikealle Tammerkosken länsirannalla näkyy Takon kartonkitehtaan savupiippu. Ilveksestä vasemmalla puolella pilkistää ortodoksikirkon torni, oikealla puolella Koskikeskuksen lasikatto.

Ilves-hotellin etualalla näkyy Vanha kirkkko ja Tampereen teatteri Keskustorin laidalla.

Näsinneula, Tampere

Takon savupiipusta oikealle näkyy Ratinan stadion, jonka vasemmalla puolella on uusi Ratinan kauppakeskus. Ratinasta oikealle näkyy valkoinen Laukontorin kävelysilta.

Kaukana Ratinan stadionin takana siintää Hervannan kaupunginosan vesitorni.

Näsinneula, Tampere

Aleksanterin kirkko ja Pyynikin kirkkopuisto. Taustalla Viinikanlahden toisella puolen näkyy Hatanpään kaupunginosa, jossa sijaitsevat kaupunginsairaala ja arboretum.

Näsinneula, Tampere

Matala puutalokortteli kuvan keskellä on kokonaan museota, museon nimi on Amurin työläismuseokortteli. Punainen rakennus työläismuseokorttelin takana on Tampereen taidemuseo. Oikean laidan aukio on Pyynikintori.

Näsinneula, Tampere

Pyynikin 26 m korkea näkötorni Pyynikinharjun korkeimmalla kohdalla ei näytä Näsinneulasta katsottuna ollenkaan korkealta. Näkötorni löytyy kuvassa linkkimaston ja savupiipun vasemmalta puolelta. Näkötornin takaa Pyhäjärven toiselta rannalta siintää Pirkkala.

Näsinneula, Tampere

Pispalan kaupunginosa Pispalanharjulla Näsijärven ja Pyhäjärven välissä. Äärimmäisenä oikealla näkyy haulitorni.

Näsinneula, Tampere

Lentävänniemen kaupunginosa ja Halkoniemen satama Näsijärven rannalla.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *