Tampereen Näsinneula kesällä 2022

Näsinneula on Tampereen paras näköalapaikka. Näsinneulan näköalatasanne sijaitsee 120 metrin korkeudessa.

Tampereen Ranta-Tampellan kaupunginosa Näsinneula-näköalatasanteelta katsottuna.

Ranta-Tampellan kaupunginosa kanavineen näyttää nyt lähes valmiilta, mutta nosturit kertovat, että jotain vielä rakennetaan.

Viimeksi neljä vuotta sitten Näsinneulassa käydessäni Ranta-Tampellan rakentaminen oli vielä melko alkutekijöissään (Tampereen Näsinneula syksyllä 2018).

Ranta-Tampellan takana näkyy Naistenlahden voimalaitos, jonka pääpolttoaine on nykyisin maakaasu. Rinnalle valmistuu pian biovoimalaitos.

Tampereen keskusta Näsinneula-näköalatasanteelta katsottuna

Viimeisen neljän vuoden aikana Tampereen horisonttiin on ilmestynyt lisää ainakin yksi iso maamerkki eli Nokia-areena.

Vasemmassa reunassa sijaitsevan Sokos Hotel Tornin ylimmän kerroksen Moro Sky Bar sijaitsee 88 metrin korkeudessa. Vuonna 2014 avattu Hotelli Torni Tampere on Suomen korkein hotelli. Tornissa on 25 maanpäällistä kerrosta.Ilves-hotellin korkeus on 63 metriä, ja siinä on 19 kerrosta.

Tampereen Nokia-areena ja Ilves-hotelli Näsinneulasta katsottuna.

Nokia-areena eli Tampereen Kannen areena sijaitsee junaradan päällä. Zoomattu näkymä hieman vääristää etäisyyksiä eli Nokia-areena ei ole ihan Ilves-hotellin vieressä, vaan 350 m päässä.

Nokia-areenaa aloitettiin rakentaa vuonna 2018, ja se valmistui vuoden 2021 lopulla: Tampereen Nokia-areenalla eka kertaa: Ilves – Kärpät.

Tampereen Amuri ja Pyynikki Näsinneulasta katsottuna.

Näkymä kohti Amurin ja Pyynikin kaupunginosia, oikessa reunassa pilkottaa Pyynikin 26 metriä korkea näkötorni.

Särkänniemen pysäköinti maksaa nykyään 15 euroa. Pysäköin autoni ilmaiseksi junaradan toiselle puolelle Amurinkadulle, kuvassa toinen katu vasemmalta, jossa on 4 tuntia ilmaista pysäköintiaikaa.

Amurinkadulta oikealle sijaitseva puisto on nimeltään Väinö Linnan puisto. Väinö Linnan aukio taasen sijaitseee Finlaysonin tehdasalueen sisäpihalla.Tampereen Pispalanharju ja Santalahti Näsinneulasta katsottuna.

Näkymä Pispalanharjulle, jonka takana siintää Pyhäjärvi. Etualalla Näsijärven rannalla on Santalahden kaupunginosa uimarantoineen, koirapuistoineen ja koirien uimarantoineen.

Vasemmalla näkyvä punakeltainen 39 m korkea ilmanvaihtopiippu sijaitsee Tampereen 2,3 km pitkän rantatunnelin läntisen suuaukon luona.

Tampereen Särkänniemen huvipuisto Näsinneulan näköalatasanteelta katsottuna.

Saapuessani Näsinneulaan puoleltapäivin maanantaina 11.7.2022 Särkänniemen huvipuiston lipunmyynnissä oli pitkät jonot, mutta ne hälvenivät pian. Jonot näyttivät siirtyneen huvipuiston suosituimpien laitteiden luokse.

Särkänniemen huvipuisto.
Särkänniemen huvipuisto.

Tampereen Näsinneulan pääsylipun hinta oli noussut kahdella eurolla neljässä vuodessa eli oli nyt 7,90 euroa. Lipun esittämällä sai näköalatasanteen Neula Sky Cafe -kahvilasta ilmaisen kahvin tai teen (tai alennuksen kuohuviinistä), otin kahvin.

Näkötornin ulkoilmatasanne oli edelleen poissa käytöstä, mutta lasin läpi näki hyvin.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Lapsena on tullut käytyä tuolla monta kertaa, mutta edellisestä käynnistä on paljo aikaa. Olisi mukavaa päästä näkemään kaupunki myös iltavalaistuksessa, jolloin syksy voisi olla paras vierailuaika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *