Tampereen Nokia-areenalla eka kertaa: Ilves – Kärpät

Kävin uudella Tampereen Nokia-areenalla katsomassa Ilves – Kärpät -jääkiekko-ottelun 13.12.2021.

Tampereen ratikka
Tampereen Kannen areeena eli Nokia Arena

Ainakin joulukuun ajan Ilveksen ja Tapparan jääkiekko-otteluiden lippujen hintaan sisältyy julkisen liikenteen ilmainen käyttö 3 tuntia ennen ottelua ja 5 tunnin ajan ottelun alkamisesta.

Siispä jätin auton kotiin Kangasalle ja saavuin Tampereen Kannen areenalle eli Nokia Arenalle bussilla ja raitiovaunulla. Vaihtopaikka oli Yliopistollisen sairaalan luona. Tampereen ratikka vaikutti oikein hyvältä, tosi hiljaiselta.

Oikeanpuolimmaisessa kuvassa näkyy saapumispaikka Nokia-areenalle Kalevantieltä Sorinsiltaa pitkin. Saavuin areenalle melkein tunnin ennen ottelun alkua eikä sisäänpääsyä tarvinnut juuri jonotella.

Koronapassit tarkistettiin areenan sisäänkäynnillä, jossa oli myös turvatarkastus. Liput tarkastettiin kätevästi itsepalveluna liukuportaiden alla olevilla porteilla.

Tampereen Nokia-areena.

Matkalla kohti B10-katsomoa kurkistin näkymää keskikatsomosta.Tampereen Nokia-areena. Friends & Brgrs.
Friends & Brgrs.
Tampereen Nokia-areena. Brooklyn.
Brooklyn.
Tampereen Nokia-areena. Abu Fuad Kebab.
Abu Fuad Kebab.
Tampereen Nokia-areena. Hook.
Hook.

Nokia-areenalla on hyvät valikoimat ruokapaikkoja. Nokia Arenan kotisivu kertoo, että areenalla on 22 ravintolaa ja baaria.

Nokia-areena Tampere. Kärppä-fanit.

Pohjoisesta saapuneet Kärppä-fanit olivat käyneet ennen ottelua areenan Friends & Burgers -ravintolassa syömässä ja olivat tykänneet.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Alkulämmittelyt meneillään noin 40 minuuttia ennen ottelun alkua.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Kaksi jääkonetta vauhdissa ennen ottelua komeassa Ilves-valaistuksessa.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Hetki ennen Ilveksen saapumista areenalle. Vasemmassa kulmassa on liekinheittimet, joiden toiminta näkyy kuvaamallani videolla.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Ilves on saapunut areenalle, ja kohta tulee Kärpät.Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Ottelun aloitusseremoniat meneillään.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Aloituskiekon pudotus.

Nokia-areena Tampere.  Ilves - Kärpät.

Kuva on otettu Ilveksen maalin jälkeen, Ilveksen kannattajat osoittavat suosiotaan.

Ensimmäisen maalin teki jo kolmen minuutin kohdalla Kärpät. Ilves tasoitti ensimmäisessä erässä ja tauolle mentiin 1-1-lukemissa. Toisessa erässä Ilves karkasi kahdella maalillaan. Kärpät otti paljon jäähyjä ja pelasi muutenkin yllätävän heikosti.

Ottelussa oli katsojia 5900, joten yläkatsomoihin ei ollut myyty lippuja. Kahdessa ensimmäisessä areenan paikallispelissä oli molemmissa täysi katsomo eli 13 000 katsojaa.

Nokia-areenan penkit olivat pehmustettuja ja ergonomialtaankin parempaa tasoa kuin Hakametsän hallissa. Minulla on monesti aikaisemmin selkä kipeytynyt jääkiekkokatsomossa, mutta nyt niin ei käynyt.

Kyllä täällä kelpaa pelata vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat.

Nokia-areena Tampere.

Kävin toisen erätauon aikana kiertämässä koko areenan. Huomasin, että tarjolla oli myös Tampereen kansallisruokaa mustaamakkaraa. Myös kasvissyöjät oli huomioitu useammassa myyntipisteessä.

Kuvasin jääkiekkopelistä uudella puhelimellani iPhone 12:lla vajaan kolmen minuutin videon 4K 60fps -asetuksin. iPhonen videokuvausta on testeissä kehuttu eikä syyttä.

Tampereen Keskutorin juhlavalaistus.

Nousin suoraan Kangasalle menevään 40-bussiin Keskustorilla, jota ympäröivät rakennukset ovat jälleen komeassa juhlavalaistuksessa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *