Tayronan kansallispuisto, Kolumbia 22-23.10.2011

Yllä 5,5 minuutin videoni Tayronan kansallispuistosta Kolumbiasta. Yleensä teen 2-3 minuutin matkavideoita, mutta nyt oli maisemat sen verran hienot, että katsoin aiheelliseksi pidentää.

Tayronan kansallispuisto, uimaranta lähellä Arrecifesiä

Kävin Tayronan suosituimmassa osassa eli kävelin reittiä Canareval – Arrecifes – La Piscina – El Cabo. Mennessä kävelin viidakkoreittiä (hevoskatoksen luota) Arrecifesiin asti, poikkesin myös Don Pedron viidakkoleirintäalueella. Palatessani kävelin rantaa pitkin, rantareitille pääsee ekomökkien luota.

El Cabo, Tayrona

Parin tunnin kävely reilun 30 asteen lämpötilassa sai hien sananmukaisesti virtaamaan. Menomatkan kuljin lenkkareissa, tulomatkan rantasandaaleissa. Menomatkaan kulutin 2,5 h kuvaustaukoineen, tulomatka meni vähän nopeammin.

Yövyin El Cabon leirintäalueella riippumatossa katoksessa. Moskiittoverkkoni ei toiselta puolelta ylettynyt maahan. Suihkutin reilusti hyttysmyrkkyä, mutta nilkkoihin tuli silti pistojälkiä.

Riippumatossa nukkuminen ei ollut erityisen mukavaa, mutta sain nukuttua viitisen tuntia. Kylmä ei ollut, pärjäsin yön T-paidassa.

Kansallispuistossa toimi matkapuhelinverkko. Nettiyhteyksiä ei ollut tarjolla.Esa Isopahkala ja krokotiili Tayronan kansallispuistossa

Paluumatkalla törmäsin krokotiiliin, olikohan järkevää asettua kuvaan noin lähelle krokotiilia?

Hinnat Tayronan kansallispuisto

– bussi Santa Marta – El Zaino 5000 pesoa (2 e)
– Tayronan kansallispuiston sisäänpääsy 35 000 pesoa (14 e)
– pikkubussi El Zainon sisääpääsyportti – Canaveral 2000 pesoa (0,70 e)
– El Cabon leirintäalue, riippumatto 20 000 pesoa (8 e)
– juomat puistossa 3000 pesoa/kpl (1,20 e)
– paistettu kana (pollo frito) 12 000 pesoa (4,80 e) ja yksinkertainen aamiainen (desayuno sencillo) 5000 pesoa (2 e) El Cabon leirintäalueella
– ilmastoitu bussi El Zaino – Santa Marta 10 000 pesoa (4 e)

Reissuesan matkakuvat – Kolumbia 2011 – Tayronan kansallispuisto (21 kuvaa)

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *