taganga

Venezuelaan kunhan toivun, Santa Marta/Taganga, Kolumbia 23-27.10.2011

| Lukuaika 3 min
Tangangan uimaranta

Tagangan uimaranta

Venezuela-suunnitelma

Alunperin minulla ei ollut suunnitelmissa mennä Venezuelaan, joten minulla ei ollut mitään muistiinpanoja niin kuin Kolumbiasta oli.

Sain BayView-hostellissa lainaan LP:n Etelä-Amerikka -oppaan ja kuvasin siitä 38 sivua kameran muistiin. Sen lisäksi luin Wikitravelia, LP:n ThornTreetä ja Tripadvisoria.

Löysin arvokkaan tiedon Venezuelan pankkiautomaateista. PIN-koodin lisäksi ne kysyvät henkilötunnuksen kahta numeroa, joiden tilalle ulkomaalaisten tulee syöttää ”00”. Toimivia automaatteja löytyy parhaiten espanjalaisista pankeista Mercantil, Provincial ja Banesco.

Ajattelin kuljea Venezuelassa reittiä Maracaibo – Coro – Caracas – Puerto La Cruz – Isla de Margarita. Turvallisuuden kannalta pääkaupunki Caracas kannattaa jättää vähälle huomiolle tai kokonaan väliin.

Kolme viikkoa meni Kolumbiassa ilman vatsavaivoja, ihan hyvä saavutus sanoisin. Nyt olen kuitenkin toista päivää ripulissa ja lähden Venezuelaan sitten kun olen parantunut.

Taganga

Hostel Bayview Taganga

Hostel Bayview Taganga

Tulin Tayronan kansallispuistosta Tagangaan ja otin Hostel Bayviewstä urheilukentän takaa huoneen tuulettimella, kylpyhuoneella ja wlanilla kahdeksi yöksi, 30 000 pesoa/yö (12 e). Seuraavana päivänä hostellissa oli sähköt poikki pitkään ja wlan poikki vielä pitempään, klo 14 tilanne kuitenkin korjaantui.

Googletin kokemuksia ko. hostellista ja sehän olikin jopa erittäin huonomaineinen, henkilökunta varastanut rahaa huoneista ja tallelokerosta jne. Minulle ei kuitenkaan sattunut mitään, myös maksamani takuumaksun 20 000 pesoa (8 e) sain takaisin.

Yammy Yammy

Restaurante Bar Yammy Yammy

Taganga on melko kallis paikka (kolumbialaisittain) pahaiseksi kalastajakyläksi. Kävin Restaurante Bar Yammy Yammyssa syömässä 8000 peson (3,20 e) päivän aterian, mutta laskussa olikin 11 000 pesoa (4,40 e), juoma veloitettu erikseen. Aina aikaisemmin on päivän ateriaan (Menu del Dia) kuulunut juoma mukaan.

Santa Marta

Casa Familiar Santa Marta

Tagangasta palasin Santa Martaan ja löysin huoneen 22 000 pesolla (9 e) Casa Famialiarista Calle 11 -kadulta melko läheltä rantaa. Varustuksena ne tavalliset eli tuuletin, kph ja wlan. Lämmintä vettä ei majapaikoissani ole ollut tarjolla Cartagenan jälkeen, mutta ei 30 asteen helteessä sellaista tarvitsekaan. Kylmä vesi on sopivan haaleaa.

Toissa päivänä taisi olla ensimmäinen kerta, että lähden ravintolasta pois kun ruokaa ei tule kohtuuajassa. Ensin odottelin yli puoli tuntia tilauksen saapumista kaikessa rauhassa fraasisanakirjaa lueskellen. Sitten meni kuitenkin hermot ja sanoin, että olen odottanut liian kauan ja lähdin pois.