ukraina

Ukrainan matka peruuntui yllättäen rajalla

Ukraina

Olin suunnitellut 3 kk matkan Ukrainaan ja yritin tänään ylittää rajan Puolasta Ukrainaan, mutta minua ei yllättäen päästetty maahan. Itse asiassa minut olisi päästetty, mutta autoani ei.

Ukrainan rajalla

Menin Ustrzyki Dolnen (ks. Facebook-päivitys) lähellä sijaitsevalle Kroscienko-Smilnytsya -rajasemalle kuten olin suunnitellut. Piti paikkaansa, että tällä rajanylityspaikalla ei ollut juurikaan jonoja. Näytti siltä, että pääsisin läpi puolessa tunnissa.

Toisin kuitenkin kävi, viivyin rajalla reilut 2,5 tuntia ja jouduin palaamaan Puolaan.

Rajanylitys kaatui siihen, että autoni ei ole pysyvässä rekisterissä, vaan vientirekisterissä. Rajavirkailijat sanoivat, että silloin ei lain mukaan pääse maahan.

Jossain vaiheessa mainittiin, että takuumaksun maksamalla saattaisi päästä maahan, mutta sellaisen maksaminen ei minua kiinnostanut – jos niin vaikeaksi menee niin saa olla.

Sen jälkeen kun minulle ensi kerran sanottiin, ettei autoa päästetä maahan, piti vielä odotella puolitoista tuntia.Kerroin, että ajelin kuukausia vientirekisterissä olevalla autolla Ukrainassa 10 vuotta sitten, mutta ei siitä ollut mitään apua.

Mitä Ukrainan tilalle?

Ajelin reilut 300 km Itä-Slovakian läpi Unkarin puolelle ja varasin huoltoaseman nettiä käyttäen huoneen (22 e) yhdeksi yöksi Pohjois-Unkarin Miskolcista.

Ukrainan Lvivistä varaamani huoneen pystyin perumaan maksutta.

Todennäköisesti menen Ukrainan sijaan kolmeksi kuukaudeksi Montenegroon, jossa olin jo toista kuukautta huhti-toukokuussa.

En kuitenkaan ajele Montenegroon ihan saman tien, vaan menen ensiksi kiertelemään Serbiaa tai Kroatiaa, mietiskelen asiaa yön yli.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

    1. Kiitos Panu. Autolla ajellessa muuten on hyvää aikaa kehitellä kaikenlaisia hulluja matkasuunnitelmia, esim. Trans-Siperia autolla ja Pyreneiden niemimaan kiertoajo :).

  1. no en tiä saisko tuosta tykätä mutta etpä nyt ainakaan luultavasti joudu sodan jalkoihin :) ja MonteNegrossahan oli kauniit maisemat,eiköhän sielä kelpaa oleskella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *