Paluu Kaakkois-Aasiasta Lontoon kautta 8-10.2.2010

Palasin Kaakkois-Aasian 5 kk reissulta Lontoon kautta ja olin siellä kaksi yötä. Air Asian lento Kuala Lumpurista kesti 14 tuntia ja maksoi 140 e. Suurimman osan lentomatkasta luin lento-onnettomuudesta kertovaa Michael Crichtonin romaania Airframe.

Tämä oli ensimmäinen Englannin-käyntini ja käytyjen maiden listalleni tuli 41. maa. Lontoossa oli kylmä, 2-4 astetta, eikä minulla ollut mitään talvivaatteita mukana, joten ensimmäisenä oli ohjelmassa jonkinlaisen talvitakin hankinta. Liikuin Lontoossa metrolla (lentokentälle bussilla) ja ostin päivänlipun kahtena päivänä, hinta 5,60 puntaa/pv (6,30 e). Yövyin Smart Russel Square -hostellissa, jonka hinta-laatusuhde oli hyvä, hinta vähän toistakymmentä euroa.

Halusin ehtiä käydä mahdollisimman monessa paikassa, joten pikavisiittini British Museumiin, Kansallisgalleriaan ja Tate Moderniin kestivät vain puolisen tuntia kukin. Näissä kohteissa on kätevä käväistä, koska niissä ei ole pääsymaksua.

Ehdin myös katsomaan miltä näyttää Tower, Tower Bridge (kuva ylimpänä), London Eye, Big Ben, Parlamenttitalo (kuva alla), Westminster Abbey, Trafalgar Square (kuva yllä), Leicester Square, Piccadilly Circus, Hyde Park, Green Park, Buckinghamin palatsi ja St. Paul’s Cathedral. Valokuvagalleriassani on kuvia näistä kohteista.

Lontoosta lensin RyanAirilla Tampereelle, 19 e. RyanAir on kuulemma harvimmin myöhästyvä lentoyhtiö Euroopassa, mutta tällä kertaa koneessa piti istuskella pari tuntia odottaen jotakin sulatusoperaatiota.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *