Etsin tuntikausia Cebu Cityssä Smart Bro SIM-korttia ilman USB-modeemia, mutta sellaista ei löytynyt mistään. Myös valtavan SM-kauppakeskuksen kaksi Smartin omaa toimipistettä myivät ei oota, ”kysy ensi viikolla”. SIM-lukitulla USB-modeemilla liittymää olisi löytynyt hintaan 995 pesoa eli 16 e. SIM-kortin hinta on 40 pesoa ja käyttö maksaa 10 pesoa per 30 min eli 20 pesoa tunti (0,30 e/h). Yhteyden katkeaminen välissä ei aloita uutta laskutusjaksoa.
Koska Smart Brota ei ollut saatavissa, hankin aluksi Globen vastaavan liittymän. SIM-kortti maksoi 40 pesoa, käyttö maksaa 5 pesoa/15 min eli 20 pesoa tunti (0,30 e/h) jos yhteys ei katkea välissä. 15 min laskutusjakso alkaa aina alusta jos yhteys katkeaa.
Olin lukenut vertailun näistä liittymistä ja omat kokemukseni olivat vastaavanlaisia, Globe oli näistä huonompi. Sen yhteys katkeaa tai useammin latausnopeus vain hyytyy täysin ja vain yhteyden katkaisu ja uudelleenavaus auttavat. Tämä taas aiheuttaa lisälaskutusta. Globe vaikutti Smartia hitaammalta myös silloin harvoin kun yhteys toimi hyvin.
Smart Bro -SIM:n sain lopulta ostettua Boracayn Smart Wireless Centeristä rantapolun varrelta. Ostoksen teko vaati 45 min jonotusta. Boracaylla Smartin 3G-kenttä vaikutti hyvältä ja toimivuus oli hyvä ainakin iltayöstä, jolloin liittymää käytin.
Iloilon New Emperor Pensionissa 3G-kenttä oli heikko, mutta yhteys pysyi päällä melko hyvin.
Siquijorissa ja Boholissa ei hyvää 3G-kenttää Smart-liittymällä tuntunut löytyvän missään eikä Siquijorista löytynyt Smart Bro -latauslipukkeita. Edes Boholin Tagbilaran Cityn ydinkeskustassa 3G-kenttä ei ollut kovin hyvä, Tagbilaranin satamassa 3G-kenttä oli parempi kuin keskustassa.
Globen liittymä ei GPRS/EDGE-verkossa suostunut avaamaan nettisivuja ollenkaan. Smart Brolla EDGE:een törmäsin todella harvoin, perus-GPRS:ä pystyi hyödyntämään 3G-verkon ja EDGE:n puuttuessa.
Cebu Cityyn palattuani totesin, että Smartin 3G-kenttää riitti aina hyvin ja nopeus oli kohtalainen.