Airtel Intia prepaid mobiilidata

Matkapuhelinmyymälöitä löytyi korttelikaupalla Delhin Karol Baghin kaupunginosasta, mutta liittymämainoksia ei ollut juuri missään, saati sitten Airtelin, jonka prepaidia metsästin. Maassa maan tavalla, lopulta löysin lehtikioskin, joka mainosti myyvänsä liittymiä. Sain aloituspaketin ostettua sieltä kunhan olin käynyt valokuvaamossa kuvauttamassa itseni ja hotellilla hakemassa kuitin. Myyjä oli asiantunteva ja kytki Mobile Office -paketinkin valmiiksi. Mobile Office -paketti maksaa 98 rupiaa eli noin 1,60 euroa ja sillä saa dataasiirtoa 2 GB, käyttöaikaa tälle 2GB on maksimissaan kuukausi. Datapaketti on siis erittäin halpa vai mitä mieltä olette?

Ensimmäiseksi kokeilin liittymää navigointikäytössä eli Nokia E55 käyttää A-GPS:ää, joka vaatii verkkoyhteyden. Tähän tarkoitukseen liittymä tuntui toimivan hyvin. Nettisurffailu Delhin keskustassa (Karol Baghin alue on kolme metropysäkkiä New Delhin ydinkeskustasta) onnistui 50 kpbs nopeudella (Speedtest.net, Delhin palvelin), modeemini E55 näytti verkoksi EDGE:ä.

Nyt Chhatassa, 114 km Delhistä kohti Agraa, puhelin näyttää täyttä kenttää ja EDGE:ä, mutta nopeus on niin hidas, ettei nopeustesti suostu edes mittaamaan, Speedtestiä ja PPO:a kokeilin. Jotakin toista liittymää siis täytyy vielä etsiskellä tämän tilalle, tämä kelpaa muutamaksi päiväksi paremman puutteessa.

Lisäys 5.3.10 18:30:

Speedtest antoi kuin antoikin tuloksen, 20 kbit/s:

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *